• Umut Takac.
• Umut Takac. Foto: Richard van Hoek

Appelleren aan eergevoel

alblasserdam • De ploeg van trainer Umut Takac treedt komende zaterdag in eigen huis aan tegen de winnaar van het duel Meerkerk - Internos. 

"Het feit dat we niet al dinsdag in actie hoeven te komen, komt ons om meerdere redenen goed uit," zegt Takac, bezig aan zijn eerste en meteen ook laatste jaar als trainer van Alblasserdam.
"Daardoor hebben we net even wat meer tijd om iedereen weer fit en scherp te krijgen voor deze dubbele finale. Er zijn wat jongens die de voorbije weken met wat pijntjes rondliepen en langzaam maar zeker toe werken naar komende zaterdag. ik verwacht dan ook dat we straks met een optimaal sterke ploeg kunnen aantreden tegen Meerkerk of Internos."

Eigen kracht

Welke van de twee clubs het gaat worden, maakt Umut Takac niet uit. "We moeten sowieso van onze eigen kracht uitgaan," zegt hij. "Internos ken ik alleen van naam, Meerkerk is bekend vanuit het recente verleden. Prima team, maar dat zijn wij ook, zéker als we compleet zijn en het ziet er naar uit dat dat gaat gebeuren."

Het is voor Alblasserdam zaak om in de nacompetitie de nare smaak van de tweede competitiehelft weg te spoelen. De damdorpers immers slaagden er na de winterstop nog maar sporadisch in om hun goede start als promovendus een passend en succesvol vervolg te geven. Langzaam maar zeker zakte men na de veelbelovende start richting rechterrijtje om uiteindelijk enkele punten boven boven de fatale streep te eindigen. 

Takac maakt zich geen zorgen dat de vrije val zaterdag gaat eindigen in degradatie. "Ik vertrouw op de kwaliteiten én het eergevoel van mijn elftal," zegt hij. "Iedereen hier kan voetballen en niemand wil een degradatie achter zijn naam hebben. Ik ook niet. Ik heb in jullie krant gelezen dat binnen Alblasserdam niet iedereen rouwig zal zijn als we afzakken naar de derde klasse, maar ik denk daar anders over. Het is mijn eer te na om hier afscheid te nemen met een degradatie. Zulke gedachten passen niet bij me en druisen in tegen mijn sportmentaliteit. En ik weet zeker dat de spelers daar net zo over denken. Daarom gaan we onze huid duur verkopen en willen we er alles aan doen om Alblasserdam als tweedeklasser af te leveren,"

Jan Timmer