De Zwerver door zijdeur 1e klasse uit

oud-beijerland • Ook in de slotwedstrijd van een in degradatie geëindigd seizoen deed de Zwerver lange tijd leuk mee met zijn tegenstander, om uiteindelijk toch te verlezen. Ditmaal werd het 5-1 na een 0-0 ruststand uit bij middenmoter SHO. de enige Kinderdijkse treffer kwam van de voet van Rick Verloop. "Kort na rust kregen we een strafschop tegen en daarna ging het hard," blikte vertrekkend trainer Joery van der Waal terug. "Jammer maar het is niet anders."


Papendrecht sluit topseizoen keurig af

papendrecht • Nagenieten van de titel in de tweede klasse H; dat deden de spelers van kampioen Papendrecht en hun trainer Johan Sturrus zaterdagmiddag tijdens en na het slotduel met Wilhelmina '26. de thuisclub kwam al snel op 1-0 door een goal van Daniel van Gorp. Vervolgens kreeg het goed voetballende Wilhelmina'26 de overhand, maar de gasten scoorden niet. Dat deed Papendrecht wel. Via Jarden van Eck en Donovan Stewart werd de score opgevoerd naar 3-0.


Jan Kroos ziet zijn missie als geslaagd

bergambacht • Met een 2-2 slotakkoord uit bij Bergambacht kon Drechtstreek's interim-trainer Jan kroos prima leven. "Mijn eerste doel was om te voorkomen dat we in de degradatie-nacompetitiepoule zouden terecht komen," zegt Kroos. "Die missie is geslaagd. Ook keken we nog met en schuin oog naar plaatsing voor de promotie-nacompetitie, maar daarin waren Lekkerkerk en Meerkerk ons te slim af. het belangrijkste echter hebben we bereikt. Drechtstreek is keurig vijfde geworden. Prima zo."


Alblasserdam fors onderuit bij EBOH

dordrecht • Alblasserdam bakte er zaterdagmiddag niets van uit bij EBOH. het elftal van trainer Umut Takac ging met liefst 7-0 onderuit. "Een zware nederlaag, inderdaad," aldus Takac. "Maar ik hecht er geen waarde aan. We wisten al dat we nacompetitie gaan spelen en dat was te zien in het veld. Daarnaast had ik zeven man rust gegeven omdat ze op scherp stonden qua kaarten of niet helemaal fit waren. Tja, en dan kun je dus tegen een uitslag als deze aanlopen. We gaan ons nu richten op de nacompetitie die voor ons op 3 juni begint met een wedstrijd tegen Meerkerk of Internos."


Tim den Haan nieuwe hoofdtrainer vv Alblasserdam

alblasserdam • Tim den Haan is met ingang van het seizoen 2023-2024 de nieuwe hoofdtrainer van Alblasserdam, dat de komende weken in de nacompetitie gaat proberen het tweedeklasserschap veilig te stellen. Den Haan was de afgelopen twee seizoenen hoofdtrainer van sv Gouda. Eerder fungeerde hij bij DCV als hoofd jeugdopleiding en trainer van O23, was hij trainer van FC Dordrecht O17 en werkte hij als trainer bij Feyenoord on Tour.