• Enkele deelnemers aan een vorige opruimactie.
• Enkele deelnemers aan een vorige opruimactie. Foto: Peter van der Spoel

Zeventiende zwerfafval opruimactie in Alblasserdam op zaterdag 10 juni

Nieuws

ALBLASSERDAM • Op zaterdag 10 juni wordt in Alblasserdam de zeventiende zwerfafval opruimactie gehouden.

Zoals inmiddels gebruikelijk komt organisator Peter van der Spoel van Alblasserdam Schoon bij iedere deelnemer de spullen (hesje, grijper, handschoenen, vuilniszakken, plattegrond van de wijk en een door Plus van Holten beschikbaar gestelde mueslireep) voor het opruimen persoonlijk thuis brengen in de periode voor zaterdag 10 juni

Op zaterdag 10 juni kan iedereen van 09.30 tot 12.00 uur rond de eigen wijk gaan opruimen. Iedereen krijgt van Peter op vrijdag 9 juni een aanbevolen opruimgebied opgestuurd.

Na afloop gaat hij vanaf 13.00 uur bij alle deelnemers langs om de uitgeleende materialen en het verzamelde zwerfafval op te halen. Alles wordt vervoerd met de servicebus van OTT en op hun weegbrug wordt het zwerfafval gewogen.

Dan geeft Peter iedere deelnemer de McDonald’s-tegoedbon voor een product naar keuze. Die bon is een jaar geldig.

Ook de volgende prijzen worden na verloting bij de winnaars afgegeven: Plus Van Holten heeft een Pluswaardebon beschikbaar gesteld van 20 euro en twee bossen bloemen en bakkerij J. van der Wegen stelt een cadeaubon beschikbaar.

De inschrijving kan met een opgave via alblasserdamschoon@outlook.com of via de website www.alblasserdamschoon.nl en sluit donderdag 8 juni om 22.00 uur of als er 120 aanmeldingen zijn. Op dit moment heeft Peter nog maar 48 aanmeldingen voor de schoonmaakactie van 10 juni. Kinderen onder de 12 jaar moeten een begeleider hebben die minimaal 12 jaar oud is.