Afbeelding
Foto: Hennie v.d. Vaart

Bestuurder Ad Vos van PIT met pensioen

Nieuws

ALBLASSERDAM/REGIO • PIT kinderopvang & onderwijs heeft feestelijk afscheid genomen van bestuurder Ad Vos, die de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt.

Ter gelegenheid hiervan gaf Paul Leseman, hoogleraar pedagogiek aan de Universiteit Utrecht, de lezing ‘Investeren in het jonge kind loont – maar alleen als we hart en verstand gebruiken’ in Landvast in Alblasserdam voor relaties en medewerkers van PIT. Marjolein Triest is de nieuwe bestuurder van PIT, waarvan onder andere kindcentra De Schalm en De Twijn onderdeel zijn.

In zijn bijna 45-jarige loopbaan heeft Ad Vos zich met hart en ziel ingezet om kinderen de beste basis voor een mooie toekomst te bieden. Samenwerking en vernieuwing vanuit de overtuiging dat kinderen en professionals ontwikkelrecht hebben, vormden daarbij de rode draad. Daarom ook was hij een van de grondleggers van PIT in 2015, dat de integratie van opvang en onderwijs met een doorgaande ontwikkellijn met spelen, spelend leren, leren en lerend spelen voor kinderen van 0 tot 13 jaar belangrijk vindt. De boodschap van Ad Vos bij zijn afscheid was dat we in Nederland met elkaar - professionals, politiek, ouders, iedereen om het kind - echt moeten gaan investeren in de ontwikkeling van kinderen vanaf 9 maanden voor de geboorte tot 7 jaar. “Niet het systeem met alle regelgeving, maar de kinderen moeten leidend zijn!”