• Enkele betrokkenen bij de actie, met v.l.n.r.: Maikel Reins, Cent den Haan (directeur), Chantal Reins, Jolanda van Steenis (OR), Monique Blom (OR).
• Enkele betrokkenen bij de actie, met v.l.n.r.: Maikel Reins, Cent den Haan (directeur), Chantal Reins, Jolanda van Steenis (OR), Monique Blom (OR). Foto: Aangeleverd

Sponsorloop op Florisschool in Papendrecht brengt ruim 12.000 euro op voor Roparun

Nieuws

PAPENDRECHT • De sponsorloop de Roparun, die op vrijdag 21 april gehouden werd op Christelijk Kindcentrum Prins Floris in Papendrecht, heeft 12.033,47 euro opgebracht. De cheque werd in de afgelopen week overhandigd aan ambulanceteam 115 regio Rotterdam-Rijnmond, dat meedoet aan de Roparun.

Op vrijdag 21 april, tijdens de jaarlijkse Koningsspelen, namen ruim 450 kinderen van beide locaties van Christelijk Kindcentrum Prins Floris in Papendrecht deel aan een Mini Roparun. Deze sponsorloop, speciaal voor scholen, werd georganiseerd door ambulanceteam 115 regio Rotterdam-Rijnmond, met als streven geld in te zamelen voor het goede doel.

Langs het vierhonderd meter lange parcours van de locaties Moerbeihof en Zuidkil waren vele ouders, vrijwilligers van het ambulanceteam en andere gegadigden aanwezig om de leerlingen aan te moedigen. Vol enthousiasme gingen de kinderen van groep 1 tot en met 8 van start. Na iedere gelopen ronde konden de leerlingen bij de stempelpost terecht voor een stempel. Na afloop van de Roparun werden zij, mede dankzij supermarkt Boons en Bakkerij Vlot, voorzien van een flesje water en een traditionele oranje koek.

Niet alleen werd er hard gerend voor een zo hoog mogelijke opbrengst, ook viel er per locatie een prijs te winnen voor de klas die het hoogste bedrag op wist te halen.

Op de foto staan enkele betrokkenen bij de actie, met v.l.n.r.: Maikel Reins, Cent den Haan (directeur), Chantal Reins, Jolanda van Steenis (OR), Monique Blom (OR).