donderdag 25 mei

Zangavond met Glorieklokken en Johannes de Heer
19:30, Papendrecht, De Schuilplaats. Evangelische gemeente De Schuilplaats in Papendrecht houdt op donderdag 25 mei een zangavond. Er worden liederen gezongen uit de gecombineerde zangbundel Glorieklokken - Johannes de Heer. In dit liedboek staan veel mooie nummers met herkenbare melodieën. Tegenwoordig wordt in kerken niet veel meer uit de bundel gezongen. Evangelische gemeente De Schuilplaats aan de Schooldwarsstraat 50 in Papendrecht houdt daarom een speciale zangavond, die begint om 19.30 uur en duurt tot 20.30 uur. Daarna is er koffie en thee met iets lekkers erbij. Johannes de Heer (Rotterdam, 1866) was een bekende Nederlandse evangelist, die aan de wieg stond van de NCRV. Hij was vaak te horen op de radio, onder meer in een liederenuur. Hij zong hierin liederen en begeleidde zichzelf op het harmonium. De gezangen werden later verzameld in de naar hem genoemde Johan de Heer-bundel. Deze werd later met de Glorieklokken-liederen gecombineerd uitgegeven.Voor meer informatie: 078-6159973 of www.schuilplaatspapendrecht.nl.

Studiebijeenkomst met Frank van Oordt over 75 jaar Israël
20:00, Papendrecht, De Ark. Op donderdag 25 mei is er in Papendrecht een studiebijeenkomst met spreker Frank van Oordt namens Christenen voor Israël. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: '75 jaar Israël – God gaat Zijn ongekende gang'. De bijeenkomst vindt plaats in Kerkelijk Centrum de Ark, Rubensstraat 35 in Papendrecht. Aanvang om 20:00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël. De terugkeer van het Joodse volk die sinds de negentiende eeuw aan de gang is en het herstel van de staat Israël in de vorige eeuw, wordt verbonden met Gods Woord. Daarin staat vele malen de belofte dat het volk weer in het land zal wonen. Frank J. van Oordt ziet aan de weg van Israël, dat het niet het werk van mensen is, maar dat het vaak gebeurt ondanks wat mensen denken of willen. Frank J. van Oordt is directeur van Christenen voor Israël. Hij heeft 29 jaar gewerkt in het basisonderwijs als leerkracht en directeur. Van Oordt: “Sinds 1830 bidden we in onze familie voor het herstel van Israël en de terugkomst van Jezus naar de aarde."

3JS in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. 3JS verzorgt op donderdag 25 mei vanaf 20:15 uur de muzikale voorstelling '15 jaar 3JS' in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. Want het is inmiddels 15 jaar geleden dat de 3JS landelijke bekendheid kregen met hun debuutalbum Watermensen. Ze vielen gelijk op met een unieke folk-popsound. Aardse instrumenten, rijke zang-melodieën, teksten die tot de verbeelding spreken... en bovenal het unieke gitaarspel van Jaap Kwakman en de bijzondere zangstem van Jan Dulles.Ze zijn 15 jaar en 11 albums verder en alleen maar beter en wijzer geworden. De grote schare fans blijft nog altijd trouw langskomen in de theaters. Deze show wordt een reis langs de afgelopen 15 jaar. De liedjes vertellen de verhalen. Entree bedraagt 29,50 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 27 mei

Sancta Susanna in zaterdagmiddagconcert
15:30, Papendrecht, Morgensterkerk. Op zaterdagmiddag 27 mei wordt het laatste zaterdagmiddagconcert van dit seizoen gehouden in de Morgenster aan de Muilwijkstraat in Papendrecht. Dit concert op 27 mei is een bonus in de serie zaterdagmiddagconcerten. “Een concert dat lopende dit seizoen als extraatje op ons pad kwam en dat we u niet graag onthouden", aldus Aren Klink van de Zaterdagmiddagconcerten. Maar liefst twee ensembles geven acte de présence: Ensemble Corona en Vocaal Ensemble Larynx m.m.v. Matias Pedrana en Iduna Paalman. Wellicht is het schilderij van Rembrandt 'Susanna en de ouderlingen' bij velen bekend. Het achterliggende bijbelverhaal is misschien minder bekend, mede omdat het in het apocriefe deel van het bijbelboek Daniël staat, namelijk in hoofdstuk 13.Men krijgt in dit concert het achterliggende verhaal uit de Delftse Bijbel 1477 te horen. Dat was overigens het eerste boek dat in Nederland gedrukt werd. Ensemble Corona en Vocaal Ensemble Larynx, m.m.v. Matias Pedrana en Iduna Paalman leiden de bezoekers door het hele verhaal.Suzanna wil juist een bad nemen als twee oude mannen haar bespieden vanuit de bosjes. Zij doen een oneerbaar voorstel onder dwang van chantage. Bij de daarop volgende rechtszaak bewijst Daniël Susanna's onschuld .Dit apocriefe bijbelverhaal wordt gelardeerd met een mix van deels bestaande muziekstukken in verschillende stijlen; hedendaags, atonaal drama, afgewisseld met licht jazzy impressionisme, kinderliedjes en zelfs iets dat nèt niet op een tango lijkt, beïnvloed door de bandoneon. Bezoekers kunnen zich mee laten nemen in deze eigentijdse muzikale vertelling van een oud verhaal, door acht zangers van Vocaal Ensemble Larynx, begeleid door Ensemble corona. Het concert begint om 15.30 uur en de toegang is vrij. Er is een collecte bij de uitgang.

donderdag 1 juni

Muzikale voorstelling Marlijn Weerdenburg
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Marlijn Weerdenburg komt op donderdag 1 juni naar Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht met haar muzikale voorstelling 'Mijn buik vol van de liefde'. Aanvang is om 20.15 uur. Entree bedraagt 23 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.