Apathisch De Alblas ondermaats

ameide • Het tegen degradatie voetballende Ameide trof De Alblas op het juiste moment. Na de eindelijk behaalde titel was de druk eraf en kon de ploeg van trainer Jan Verveer een relatief eenvoudige 4-1 overwinning boeken. “Verliezen is nooit leuk, maar ik heb met deze nederlaag minder moeite”, aldus De Alblas-oefenmeester Maarten van Gastelen. “Al twee jaar is de druk hoog en zaten we in de flow van het ‘moeten winnen’. Na het geweldige feest en zonder de licht geblesseerde Bryan Jongeneel en Remco van den Burgh zag ik een zekere ontlading en was het vooral achterin een stuk minder. We voetbalden apathisch en leden onze vierde nederlaag van dit seizoen. In de rust heb ik het voorbeeld van Papendrecht genoemd, dat na het kampioensfeest ook verloor. Maar ik ben niet rancuneus, is snap het wel.”

De Zwerver moet meerdere erkennen in koploper

kinderdijk • De Zwerver, dat al lang en breed gedegradeerd is, wilde aan haar sportieve verplichtingen voldoen en de strijd met titelkandidaat Heerjansdam tot een goed einde brengen. Ondanks flink weerwerk van de Kinderdijkers was koploper Heerjansdam duidelijk de betere partij en viel een nederlaag niet te voorkomen. Het werd 4-1.

Alblasserdam de nacompetitie in

Alblasserdam • Alblasserdam kon op eigen veld niet winnen van degradant Altena (2-2) en gaat als nummer 9 van 2H de nacompetitie om lijfsbehoud in. Alblasserdam kwam in de achtste minuut door een goal van Ahmet Kuyucu op 1-0. Op basis van het goede spel was het wachten op de tweede Alblasserdamse goal. In de 17e minuut was het Jort de Bruin die, met een prima schot, de 2-0 liet noteren. Alblasserdam was heer en meester, maar na het met tweemaal geel wegzenden van Dogukan Senol -vlak na rust- kwam Altena sterk opzetten. Alblasserdam in ondertal kon alleen maar tegenhouden en kwam nauwelijks meer aan voetbal toe. De 2-1 in de 68e minuut en de 2-2 nog geen drie minuten later zorgden voor bezorgde gezichten op de Alblasserdamse bank.

Ontlopen nacompetitie niet meer in eigen hand

Krimpen a/d/ ijssel • Na het 3-3 gelijkspel heeft Nieuw-Lekkerland het ontlopen van de nacompetitie on lijfsbehoud niet meer in eigen hand. Nieuw-Lekkerland moet volgende week zelf winnen van Brielle en dan afwachten wat Spartaan'20 doet tegen XerxesDZB.

Papendrecht weet weer niet te winnen

aalst • Na het behaalde kampioenschap is Papendrecht het even kwijt. Vorige week liep het al tegen een zeperd aan tegen Tricht, vandaag was Roda Boys een sta in de weg met een 0-0 gelijkspel.