• Glenn de Jong.
• Glenn de Jong. Foto: Richard van Hoek

Terug naar het oude nest

nieuw-lekkerland • Nog één reguliere competitiewedstrijd rest Nieuw-Lekkerland om rechtstreekse handhaving in de eerste klasse C te bewerkstelligen. Glenn de Jong en zijn teamgenoten moeten zaterdag in eigen huis Brielle verslaan en hopen dat Spartaan 1920 punten laat liggen.

"Niet bepaald een ideale situatie", zegt Glenn de Jong over deze afhankelijkheidspositie. "Maar goed, het is niet anders. We zullen tegen Brielle alles moeten geven en dan maar hopen op een goede afloop. Als we niet winnen dan wacht de nacompetitie om het eersteklasserschap vast te houden." Op relatief korte afstand van sportpark Excelsior is ook Alblasserdam bezig om degradatie af te wenden. De Jong kijkt er met bovengemiddelde interesse naar omdat hij komend seizoen terugkeert bij de club die hij afgelopen zomer verliet ten faveure van Nieuw-Lekkerland. "Natuurlijk hoop ik dat Alblasserdam zich gaat handhaven in de tweede klasse, maar misschien is het in de nieuwe situatie wel beter om een klasse lager te spelen. Verschillende oudere spelers gaan vertrekken of stoppen. Voor hen in de plaats komt een flinke groep jonge voetballers. In de derde klasse hebben ze iets meer gelegenheid om te wennen en goed ingespeeld te raken."

Glenn de Jong zelf is met zijn 21 jaar op zich ook nog een 'jonkie', maar wél een met al flink wat vlieguren. Op zijn 15e immers debuteerde hij al in Alblasserdam 1. Om te ontdekken of hij het ook op een hoger niveau aan zou kunnen meldde hij zich aan het einde van seizoen 2021-2022 bij Nieuw-Lekkerland. "Een geweldige club met een topentourage en super enthousiaste supporters," zegt hij. "Het enige minpunt voor mij was dat ik de helft van het jaar op de reservebank heb doorgebracht. Pas de laatste tijd sta ik in de basis, maar ik realiseer me dat dat vooral te maken heeft met blessures bij de vaste jongens. Ik ben er eerlijk in: ik wil elke week spelen. Als iedereen straks weer fit is, zal ik waarschijnlijk weer twaalfde of dertiende man zijn bij Nieuw-Lekkerland. Daar heb ik geen trek in. vandaar mijn terugkeer naar Alblasserdam. Met mooie herinneringen aan een prima club en de geweldige sfeer tijdens de derby met De Zwerver. 1800 mensen langs de lijn, een hoop lawaai en veel spanning. Fantastisch om te mogen beleven. Heb ik toch maar mooi meegemaakt"

Jan Timmer