• De grote beker die gewonnen kan worden.
• De grote beker die gewonnen kan worden. Foto: Trinity League

Toernooi kerk wordt ‘Trinity League'

kinderdijk/alblasserdam • Twee voetballiefhebbers uit Kinderdijk en Alblasserdam verzorgen voor de veertiende keer een 7x7 voetbaltoernooi in Kinderdijk. 

Het toernooi, dat voorheen georganiseerd werd vanuit de Ichthuskerk, gaat vanaf dit jaar verder als de 'Trinity League'.

Het begon als een avondje voetballen om met elkaar in contact te komen, melden de organisatoren Simon en Bas van der Rhee. Dat avondje kreeg een vervolg en groeide uit tot een steeds drukker bezocht evenement. Op zaterdag 24 juni nemen zestien teams deel en wordt er gespeeld voor een goed doel. NextMove. Waren de eerdere edities al goed bezocht en gezellig - met suikerspinnen, hamburgers, een springkussen en vrolijk publiek – dit jaar willen de twee voetbalminnende broers het nog grootser aanpakken, met zestien in plaats van acht teams, op vier halve velden.
Simon van der Rhee: "We willen dat iedereen zich welkom voelt, plezier heeft en geniet van een goed gesprek, een biertje en een leuke pot voetbal. Daar hoef je natuurlijk niet voor naar de kerk te gaan. Ook aan de kleintjes hebben we gedacht, dus het wordt een dag voor het hele gezin. Als afsluiting is er een barbecue.”

De organisatie belooft ‘een grotere, mooiere en betere editie met mooie finales, medailles én een flinke cup'. De start van de league is rond het middaguur. Voor meer informatie: www.trinityleague.nl