• Wethouder Margreet de Deugd en kunstenaar Roel Teeuwen bij de Wensboom.
• Wethouder Margreet de Deugd en kunstenaar Roel Teeuwen bij de Wensboom. Foto: Aangeleverd

Droomboom bij Landvast in Alblasserdam laat wensen uitkomen

Nieuws

ALBLASSERDAM • Op maandagavond 22 mei is in Landvast in Alblasserdam de Droomboom onthuld door wethouder Margreet de Deugd. Iedereen met een wens mag die aan de Droomboom hangen en leden van Rotaryclub Noord & Merwede (RCN&M) gaan die vervullen.

De Droomboom is een initiatief van RCN&M, een fusieclub van Rotaryclub Kinderdijk en Rotaryclub Papendrecht. De Droomboom is tevens een kunstwerk van de Alblasserdammer Roel Teeuwen.

Eén van de pijlers van Rotary is om je dienstbaar op te stellen naar de samenleving. Specifiek voor de Waard is de missie van RCN&M om lokaal bruggen te slaan met middelen, kennis en mankracht. Om deze reden is er een kunstwerk in de hal van Landvast neergezet waar bezoekers hun wens in kunnen ophangen. Wenskaartjes zijn bij de ‘boom’ te vinden. Iedere maand wordt één wens ingevuld. De wensen die gehonoreerd worden zullen meestal sociaal van aard zijn.

Met het ophangen van de eerste wens heeft Margreet de Deugd de Droomboom ‘geopend’ voor het grote publiek.

Het kunstwerk is gemaakt door beeldend kunstenaar Roel Teeuwen uit Alblasserdam, die graag het bijzondere van het ‘gewone’ laat zien. Het is een geheimzinnig boommens geworden die de verschillende wensen onder z’n hoede neemt. “Droomboom of Wensmens, heeft u een wens? Laat ‘m zien in Landvast!”, aldus de Rotary.