Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Avond in Papendrecht over vervolgde christenen met Indiase evangelist Kumar Komaravalli

Nieuws

PAPENDRECHT • Op donderdagavond 1 juni organiseert ICF Alblasserwaard samen met stichting Hulp aan Vervolgde Christenen (HVC) en de Vrije Baptisten Gemeente Papendrecht, een avond met de Indiase evangelist Kumar Komaravalli.

Hoewel er in India wettelijk gezien godsdienstvrijheid is, is het leven voor christenen in sommige deelstaten zwaar. De laatste jaren is er een opmars van de Hindutva-ideologie, een leer die zegt dat religieuze minderheden buitenlandse wortels hebben en moeten worden verdreven. Een echte Indiër is hindoe, redeneert de Hindutva-ideologie.

Steeds meer staten voeren anti-bekeringswetten in, zogenaamd om te voorkomen dat hindoes zich onder dwang tot andere religies bekeren. In werkelijkheid worden deze wetten vaak misbruikt als excuus om christenen lastig te vallen en te intimideren. Christenen hebben steeds vaker te maken met sociale uitsluiting door hun gemeenschap, discriminatie op de werkplek en valse beschuldigingen en geruchten die over hen worden verspreid.

Christenen met een hindoeïstische achtergrond lopen het meeste gevaar. Vrouwen zijn daarbij extra kwetsbaar. Zij kunnen te maken krijgen met extreem fysiek geweld of seksueel misbruik, met het doel de hele familie te schande te maken. Ook kerkleiders zijn bijzonder kwetsbaar. Extremistische hindoes zaaien angst in christelijke gemeenschappen door voorgangers en hun gezinnen op gewelddadige manieren aan te vallen.

Kumar traint kerkleiders en helpt hen te volharden. Tegen de verdrukking in. Hij heeft een grote liefde voor God en het Indiase volk. Inloop en koffie/thee zijn er vanaf 19.30 uur.