vrijdag 19 mei

Camaretten Finalistentournee
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Het Camaretten Finalistentournee doet op vrijdag 19 mei Theater De Willem in Papendrecht aan. De finalisten van Cameretten trekken langs de theaters om hun prijswinnende voorstelling te vertonen. Ongemakkelijke sketches, herkenbare typetjes en veel, heel veel grappen, alles komt voorbij tijdens het finalisten tournee. Aanvang is om 20.15 uur. Entree bedraagt 16 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 20 mei

Cabaretvoorstelling Annick Boer in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Annick Boer verzorgt op zaterdag 20 mei vanaf 20:15 uur de cabaretvoorstelling 'Deze is nog beter!' in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. Annick Boer staat al 25 jaar onafgebroken op het toneel en is bij het grote publiek bekend van haar vele typetjes in Kopspijkers, TV Kantine (Anouk, Eva Jinek) en Cojones. Haar tweede solovoorstelling is geheel van eigen hand, met muziek van Jean Louis van Dam. Geen politiek, corona of mensen bashen, Annick is meer van de zelfspot in geestige conferences en de mooiste liedjes. Entree bedraagt 17,50 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zondag 21 mei

Stayin' alive Disco Fever
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Zes topzangers verzorgen op zondag 21 mei vanaf 20:15 uur de muzikale voorstelling Stayin' alive Disco Fever in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. De cast bestaat uit Esmée Dekker (The Rocky Horror Show, Evita), Ferry Doedens (Wicked, Grease), Linda Verstraten (Titanic, Kinky Boots), Martijn Vogel (Grease, Titanic), Nigel Brown (Aladdin, Aida) en Judith van der Wijst (debuterend in The Prom). Ze bouwen een knallend muzikaal feestje. Samen met een swingende live-band zingen zij de grootste disco-classics en hits uit nog steeds mega-populaire musicals als Saturday Night Fever, Grease en Fame. Je wordt gegarandeerd besmet met de disco fever door hits als I Will Survive, Daddy Cool, Stayin Alive, It's Raining Men en Night Fever. De live-band staat onder leiding van Billy Maluw, regie en staging door Martin Michel. Entree bedraagt 29,50 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

donderdag 25 mei

Studiebijeenkomst met Frank van Oordt over 75 jaar Israël
20:00, Papendrecht, De Ark. Op donderdag 25 mei is er in Papendrecht een studiebijeenkomst met spreker Frank van Oordt namens Christenen voor Israël. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: '75 jaar Israël – God gaat Zijn ongekende gang'. De bijeenkomst vindt plaats in Kerkelijk Centrum de Ark, Rubensstraat 35 in Papendrecht. Aanvang om 20:00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël. De terugkeer van het Joodse volk die sinds de negentiende eeuw aan de gang is en het herstel van de staat Israël in de vorige eeuw, wordt verbonden met Gods Woord. Daarin staat vele malen de belofte dat het volk weer in het land zal wonen. Frank J. van Oordt ziet aan de weg van Israël, dat het niet het werk van mensen is, maar dat het vaak gebeurt ondanks wat mensen denken of willen. Frank J. van Oordt is directeur van Christenen voor Israël. Hij heeft 29 jaar gewerkt in het basisonderwijs als leerkracht en directeur. Van Oordt: “Sinds 1830 bidden we in onze familie voor het herstel van Israël en de terugkomst van Jezus naar de aarde."

3JS in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. 3JS verzorgt op donderdag 25 mei vanaf 20:15 uur de muzikale voorstelling '15 jaar 3JS' in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. Want het is inmiddels 15 jaar geleden dat de 3JS landelijke bekendheid kregen met hun debuutalbum Watermensen. Ze vielen gelijk op met een unieke folk-popsound. Aardse instrumenten, rijke zang-melodieën, teksten die tot de verbeelding spreken... en bovenal het unieke gitaarspel van Jaap Kwakman en de bijzondere zangstem van Jan Dulles. Ze zijn 15 jaar en 11 albums verder en alleen maar beter en wijzer geworden. De grote schare fans blijft nog altijd trouw langskomen in de theaters. Deze show wordt een reis langs de afgelopen 15 jaar. De liedjes vertellen de verhalen. Entree bedraagt 29,50 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

donderdag 1 juni

Muzikale voorstelling Marlijn Weerdenburg
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Marlijn Weerdenburg komt op donderdag 1 juni naar Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht met haar muzikale voorstelling 'Mijn buik vol van de liefde'.Samen met haar band zingt Marlijn de longen uit haar lijf, maakt ze pijn bespreekbaar, maar deelt ze ook haar dankbaarheid voor het leven. Rauw en met de billen bloot, een voorstelling die gaat over de essentie van het leven.2021 was een bewogen jaar in het persoonlijke leven van Marlijn. Ze verloor haar moeder, terwijl ze zwanger was van haar tweede zoon. Leven en dood lagen nog nooit zo dicht bij elkaar. De grote gebeurtenissen, met alle emotie die deze met zich meebrengen, resulteerden in een prachtig nieuw album. De nummers hierop zijn het geluid van haar leven, het leven op het scherpst van de snede. Aanvang is om 20.15 uur. Entree bedraagt 23 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.