Drechtstreek zeker van lijfsbehoud

hei- en boeicop • Drechtstreek dat onder leiding van trainer Jan Kroos en Buddy Vogel de weg naar boven weer heeft gevonden, won zaterdag ruimschoots van degradatiekandidaat HSCC. In Hei- en Boeicop werd het 1-4. Drechtstreek, dat meteen fel uit de startblokken kwam, reeg de ene na de andere aanval aaneen. De scores waren van Ties van Aggelen (2x), Thijs den Dunnen, Koen Lighaam.


Alblasserdam: niet meer rechtstreeks degraderen

woudrichem • Alblasserdam degradeert in ieder geval niet rechtstreeks uit de tweede klasse. Uit bij Woudrichem werd met 1-2 gewonnen, waardoor men uit het zicht is voor de onderste drie ploegen. "In een zeer matige wedstrijd”, gaf trainer Umut Takac aan, "kwamen we met een knap schot van Sharog Susani op een 0-1 voorsprong. De wedstrijd kende weinig hoogstandjes en over en weer werden er nauwelijks kansen gecreëerd. Alblasserdam kon mede door goed keeperswerk van Ahmet Erol redelijk eenvoudig op de been blijven.” Na rust kopte Murat Kilic Alblasserdam uit een corner op 0-2. Via een penalty werd het 1-2. “Een zeer matige wedstrijd van beide kanten”, gaf trainer Takac aan. “Maar de verdiende overwinning was meer dan welkom en we nemen weer iets meer afstand van de directe degradatie plaatsen.”


Degradant De Zwerver verliest

ridderkerk • Degradant De Zwerver heeft ook de op twee na laatste wedstrijd van de competitie verloren. In Ridderkerk werd het 2-1 voor RVVH. "RVVH was vandaag de bovenliggende partij en we hebben alles gegeven, maar we kwamen er niet aan te pas gaf trainer Joery van der Waal aan. "Een teleurstellende maar terechte nederlaag.”