• Nieuw-Lekkerland won in de afgelopen week met 2-1 van Rijsoord.
• Nieuw-Lekkerland won in de afgelopen week met 2-1 van Rijsoord. Foto: Dick de Jager

Alleen winst telt voor Nieuw-Lekkerland

nieuw-lekkerland • Gaat Nieuw-Lekkerland zich direct handhaven in de eerste klasse C? Trainer Ronald Hulsbosch schat die kans op fifty fifty.

Komende zaterdag wacht de eerste van twee laatste hordes op weg naar 'veiligheid'. Dan speelt Nieuw-Lekkerland uit bij DCV. Een week later wacht het thuisduel met Brielle. "De opgave is duidelijk: we zullen twee keer moeten winnen om de nacompetitie te ontlopen", weet Hulsbosch. "Te beginnen bij DCV, dan nu vier punten boven ons staat en bij een gelijkspel directe handhaving heeft bewerkstelligd. Wij zullen in Krimpen aan den IJssel moeten winnen. Ik ben er van overtuigd dat dat kán, al merk en zie ik aan mijn elftal ook dat het veel spanning oplevert om tegen degradatie te vechten. Afgelopen zaterdag speelden we thuis tegen het al gedegradeerde Rijsoord en wonnen we in een zeker niet mooie wedstrijd met 2-1. Nadat Rijsoord op 1-1 was gekomen ben ik met drie verdedigers gaan spelen omdat we niets aan een gelijkspel hadden. Dat werkte. Het werd 2-1. Daarna vroegen de jongens of we terug moesten schakelen naar een meer verdedigende speelwijze. 'Nee' zei ik. We zijn blijven aanvallen en sleepten de driepunter over de streep. Zo gaan we zaterdag ook tegen DCV voetballen. Offensief op zoek naar een volgende overwinning. DCV heeft een ploeg die ons goed ligt. Ze houden daar van een fysiek spelletje. Wij ook. Er liggen kansen en die zullen we moeten benutten."

Mocht Nieuw-Lekkerland op sportpark Waalplantsoen overleven, dan wacht een volgende finale op weg naar direct lijfsbehoud: een uitduel tegen het technisch vaardige Brielle. Hulsbosch wil nu nog niet aan die wedstrijd denken. "Eerst moeten we in Krimpen een goed resultaat pakken," zegt hij. "Ik schat onze kansen op fifty fifty. Bij alles anders dan een overwinning weten we dat we ons moeten gaan richten op de play-offs. Als dat het geval zal zijn dan is het duel met Brielle ineens niet meer dan een soort oefenduel op weg naar het allesbeslissende toetje."

Dat Nieuw-Lekkerland in een situatie is beland waarin degradatie uit de eerste klasse dreigt, vindt zijn oorsprong in een eerdere fase van het seizoen. "Ik heb destijds het team overgenomen in een fase waarin we 8 punten uit tien wedstrijden en hadden verloren van ploegen als Terneuzense Boys, CVV Zwervers en De Zwerver," aldus Hulsbosch. "Daarna haalden we 24 punten uit 14 wedstrijden. Boek je in een heel seizoen zo'n moyenne dan sta je 'save' in het linkerrijtje. Maar goed, daar heb je nu niets aan. Er is maar één motto: winnen!"

Jan Timmer