• De studio van RTV Papendrecht.
• De studio van RTV Papendrecht. Foto: Google Streetview

Onrust en onbegrip over leslocatie minderjarige vluchtelingen in Papendrecht

Nieuws

PAPENDRECHT • Er is bij omwonenden en andere betrokkenen onrust en onbegrip ontstaan over de leslocatie voor minderjarige vluchtelingen in Papendrecht in een deel van het pand aan de Schoorweg 6.

“Dat snappen we wel”, vertelde Margré van Wijngaarden van het Papendrechts Algemeen Belang (PAB) afgelopen donderdagavond tijdens de raadsvergadering.

“RTV Papendrecht en Bounce moeten eruit omdat er nieuwbouw moest komen voor Waardeburgh. Dat project is in de wachtkamer gezet vanwege capaciteitsproblemen. Maar de communicatie over dat er nu wel leerlingen vanuit de groep minderjarige vluchtelingen in moeten, verdient niet de schoonheidsprijs”, vond Margré van Wijngaarden.

“Ons was verteld dat de jongeren in Dordt naar school zouden gaan. Dat hebben we telkens tegen iedereen gezegd en nu blijkt dat niet zo te zijn. Zo ontstaat er wantrouwen van inwoners en je staat dan als raadslid in je hemd, terwijl je mensen zo eerlijk mogelijk wil informeren. Mensen worden overvallen en dan lijkt het of we liegen. En dat is een doodzonde.”

Wethouder Arjan Kosten reageerde op de opmerkingen van het PAB. Hij zei dat hij wist van de zorgen die er leven bij omwonenden, maar hij vond dat er goed en duidelijk gecommuniceerd is door middel van brieven, de website en tijdens een inloopmoment, eerder deze week.

Wethouder Kosten erkende dat het eerst de bedoeling was dat de minderjarige vluchtelingen die nu in Papendrecht wonen, naar het Daltoncollege in Dordrecht zouden gaan, maar zij bleken vol te zitten. Kosten: “Dalton geeft wel invulling aan dit onderwijs, maar het gebeurt in Papendrecht.”

Verder legde de wethouder uit dat de gemeente niet altijd alles kan communiceren. “We melden pas iets wanneer er een overeenkomst is. Als die er nog niet is, en je meldt er al wel iets over, draagt dat juist bij aan onduidelijkheid en onrust. We vinden het belangrijk om zorgvuldig te communiceren.”