Afbeelding
Foto: Stockfoto

Papendrechtse bouwprojecten lopen nog geen gevaar maar zijn wel aangepast

Nieuws

PAPENDRECHT • Bouwprojecten in Papendrecht gaan vooralsnog gewoon door. Dat meldde wethouder Sophia de Keizer donderdagavond tijdens de raadsvergadering, nadat de fractie van GroenLinks hierover vragen had gesteld.

Chris Grimmius van GroenLinks verwees hierbij naar een bericht op van de NOS, waarin stond dat op veel plekken in het land bouwprojecten worden stilgelegd omdat er niet genoeg mensen zijn die de steeds maar duurder wordende nieuwbouwwoningen willen of kunnen kopen.

Grimmius vroeg zich af of er in Papendrecht ook bouwprojecten stilgelegd zijn of stilgelegd gaan worden. Hij noemde de projecten aan de Veerpromenade en het Merwehoofd als voorbeelden.

Wethouder Sophia de Keizer: “De problemen die in het NOS-artikel geschetst worden, spelen landelijk en dus ook hier. Ik weet dat er in Papendrecht aanpassingen gedaan zijn in projecten om de betaalbaarheid van de woningen te vergroten. Bijvoorbeeld door te werken met een kleiner woonoppervlak. In hoeverre dat genoeg is om de woningen te blijven verkopen, moet nog blijken. Er zijn nog geen projecten geschrapt in Papendrecht, maar het is niet te voorspellen hoe dat verder gaat.”