Afbeelding
Foto: Stock

Aanpak riskante oversteekplaatsen in Papendrecht laat nog even op zich wachten

Nieuws

PAPENDRECHT • Het duurt nog even voordat riskante oversteekplaatsen in Papendrecht aangepakt en verbeterd worden. Dat bleek donderdagavond tijdens de raadsvergadering.

De fractie van Papendrechts Algemeen Belang (PAB) stelde tijdens de vergadering hierover vragen. Als voorbeeld werd het wandelpad vanuit de Toortsdreef genoemd, dat op de Platanenlaan uitkomt en richting het winkelcentrum gaat.

“Vanuit de bocht op de Platanenlaan wordt soms met een hoge snelheid gereden terwijl er nog personen, met of zonder rollator, aan het oversteken zijn. Dit leidt vaak tot gevaarlijke situaties”, meldde Martin Verweij van het PAB tijdens de vergadering.

Hij gaf de nieuwe oversteekplaats aan de Andoornlaan als voorbeeld, waar de situatie voor voetgangers enorm verbeterd is.

Verweij: “Kan het college aan de wensen van de bewoners tegemoetkomen? En tevens nagaan waar in onze gemeente soortgelijke situaties ook veiliger gemaakt kunnen worden, opdat fietsers en voetgangers op die plekken beter beschermd kunnen oversteken?”

Wethouder Sophia de Keizer, die bij afwezigheid van de verantwoordelijke wethouder Arno Janssen reageerde, kon niet toezeggen dat er op korte termijn naar gekeken wordt.

Het opstellen van een mobiliteitsplan, met daarin aandacht voor oversteekplaatsen voor voetgangers, staat pas gepland in het eerste kwartaal van 2024. Verder vertelde ze dat de oversteekplaats die het PAB noemde, bij de Platanenlaan, niet genoemd wordt in een eerste inventarisatie die gemaakt is van riskante oversteekplaatsen. Wethouder De Keizer: “Maar dat betekent niet dat we er niets mee gaan doen.”

Als de gemeenteraad van mening is dat het probleem van de oversteekplaatsen eerder aangepakt moet worden, moet de raad zelf met een voorstel komen. Het is onduidelijk of dit gaat gebeuren.