• Wethouder Margreet de Deugd-Bos overhandigt de gedichtenbundel aan de bibliotheekmedewerkers Thea de Jong en Jenny de Mik.
• Wethouder Margreet de Deugd-Bos overhandigt de gedichtenbundel aan de bibliotheekmedewerkers Thea de Jong en Jenny de Mik. Foto: Aangeleverd

Gedichtenbundels van leerlingen ’t Nokkenwiel in de bibliotheek van Alblasserdam

Nieuws

ALBLASSERDAM • ‘Vuurvonken en roest’, de gedichtenbundel van de leerlingen van groep 7 van de basisschool ’t Nokkenwiel in Alblasserdam, zijn vanaf nu te leen in Bibliotheek Aanzet in Alblasserdam.

Onder begeleiding van de werkgroep Dichterbij de Polder van Lionsclub Alblasserwaard Souburgh en met de hulp van dichter Monica Boschman hebben de kinderen gedichten gemaakt. Dit leuke project bij het gedicht van de landelijk bekende dichter en tot leven geroepen in de werkplaats van constructiebedrijf A. Jonker, kwam tot stand met ondersteuning door de Provincie Zuid-Holland, Erfgoedlijn Water Driehoek en het ondernemingsfonds OFA .

Wethouder Margreet de Deugd-Bos van cultuur, onderwijs en jeugd overhandigde deze week zeven gedichtenbundels aan de bibliotheekmedewerkers Thea de Jong en Jenny de Mik.

“Ik heb Vuurvonken en roest gelezen en vond de gedichten mooi en treffend”, vertelde de wethouder tijdens de overhandiging. “Heel mooi dat de dichter Monica Boschman ook eerst naar de locatie moest om het verhaal van de plek te beleven en daarna het gedicht Binnenvaart kon schrijven. Dat gebeurde ook met de kinderen. Je moet het zien, ruiken, horen, voelen en dan ontstaat de verbeelding. Het roest naast het roest op de walsmachine. Leerlingen van groep 7 en meester René Asselman, mijn complimenten!”

Deze gedichtenbundels zijn een onderdeel van het project ‘De Gouden Rand’, een initiatief van de Lionsclub Alblasserwaard Souburgh om de aandacht te richten om het bijzondere landschap en het maritieme karakter van het rivieren gebied.

Behalve in de Bibliotheek Aanzet is de bundel ook opgenomen in de Koninklijke bibliotheek in Den Haag, waar hij ook in de verre toekomst altijd opvraagbaar blijft.