donderdag 11 mei

Bijeenkomst PCOB Papendrecht
14:00, Papendrecht, Elimkerk. Op donderdag 11 mei is er weer een bijeenkomst van de PCOB in de zaal bij de Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan 178 in Papendrecht.Dik Peters zal een presentatie houden over het leven en werk van de bekende tekstschrijver Toon Hermans. Deze keer een luchtig onderwerp dus. Tevens is er ruimte voor ontmoeting en wordt er koffie en thee geschonken. Alle leden en belangstellenden zijn hartelijk welkom. Aanvang 14.00 uur.

vrijdag 12 mei

Bingoavond
19:30, Papendrecht, De Zonnebloem. Op vrijdag 12 mei organiseert speeltuin De Zonnebloem aan de Lisbloemstraat in Papendrecht alweer de laatste bingoavond van dit seizoen in het clubgebouw.Er worden 15 rondes en een superronde gespeeld. Er zijn leuke prijzen te winnen zoals boodschappentassen, cadeaubonnen en huishoudelijke apparaten. De zaal is open vanaf 19.30 uur en de avond is rond 23.30 uur afgelopen. De prijs van een bingokaart is € 1,50 (voor 3 rondes) en voor de superronde € 0,75. Er kan ook gepind worden.Na de zomervakantie gaat een nieuw seizoen van start. De data worden te zijner tijd bekend gemaakt.

Cabaret met Martijn Kardol
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Martijn Kardol verzorgt op vrijdag 12 mei vanaf 20.15 uur een cabaretavond in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht.De titel van zijn programma luidt 'De Situatie'. Martijn Kardol werd met zijn programma Bang genomineerd voor Neerlands Hoop. De Situatie is na Welkom zijn derde cabaretprogramma en gaat over het bezweren van een crisis in je leven. In zijn geheel eigen stijl haalt Martijn allerlei herkenbare en hilarische situaties aan. Want of het nu gaat om het leren omgaan met een pandemie en een dreigende klimaatcrisis of het samen met je vriendin moeten beslissen wat er wordt gekeken op Netflix, iedere crisis heeft zijn impact.Entree bedraagt 17,50 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 13 mei

Rommelmarkt in en om de Elthetokerk
09:00, Alblasserdam, Elthetokerk. Op zaterdag 13 mei van 09.00 tot 14.00 uur houdt de Hervormde Elthetogemeente aan de Blokweerweg te Alblasserdam haar jaarlijkse rommel- en verkoopmarkt in en om de Elthetokerk in Alblasserdam.Er is weer van alles te koop aan tweedehands artikelen zoals huishoudelijk artikelen, maar ook kleding en elektrische zaken en natuurlijk een rijk gevulde boekenkraam. Verder ook weer een grote speelgoedkraam. Binnen is een cadeaustand en er wordt ook koffie, thee en frisdrank geserveerd met eigengebakken koekjes en/of cakejes of taart.Ook wordt er zelfgemaakte jam van vruchten uit eigen tuin verkocht en is er een verloting waarbij men kans maakt op een prachtige mand, gevuld met boodschappen.Buiten worden er pannenkoeken gebakken en natuurlijk draait het Rad van Avontuur gedurende de hele dag.

Ichthusmarkt
09:00, Alblasserdam, Scheldeplein. Bij de Ichthuskerk aan het Scheldeplein in Alblasserdam wordt zaterdag 13 mei de jaarlijkse Ichtusmarkt gehouden.Er worden die dag allerlei tweedehands spullen verkocht. Er is een uitgebreid horecaplein en er zijn er bloemen, planten, boeken, spelletjes en tweedehands kinderkleding te koop.Kinderen kunnen envelop trekken en er is er een kinderplein waar allemaal activiteiten te doen zijn. De markt start om 09.00 uur en is om 15.00 uur afgelopen.Het doel van de markt is verbinding te maken met de mensen uit de wijk en het steunen van drie goede doelen: de organisatie BlinkNow in Nepal, het zonnepanelen project van Family in Christ Mission in Zambia en de afbetaling van de uitbreiding van de kerk.

Verzamelbeurs
11:00, Alblasserdam, Landvast. In cultureel centrum Landvast aan de Haven 4 Alblasserdam wordt op zaterdag 13 mei van 11.00 tot 15.00 uur weer een verzamelbeurs gehouden. Entree en parkeren zijn gratis, ook is er catering aanwezig. Op de gezellige algemene verzamelbeurzen kan men onder andere de volgende verzamelobjecten vinden: euro-, gulden- en wereldmunten en bankbiljetten, ook postzegels, eerste dag enveloppen, sigarenbandjes, pokémonkaartjes en speldjes, enzovoorts. Ook zijn er standhouders die inkopen en taxeren. Tevens wordt er een verloting gehouden om de onkosten te dekken. Voor meer informatie: ubm@hetnet.nl.

Zaterdagmiddagconcert: 400 jaar Israels Brünnlein
15:30, Papendrecht, Morgensterkerk. In het zaterdagmiddagconcert van 13 mei staat de befaamde bundel Israels Brünnlein van Schein uit 1623 centraal. Meer informatie hierover staat elders op deze pagina.

Grote Israël-korenzangavond in de Grote kerk van Dordrecht
19:30, Dordrecht, Grote Kerk. Op zaterdag 13 mei wordt er in de Grote kerk te Dordrecht een grote Israël-korenzangavond gehouden. Dit wordt gedaan ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de staat Israël.Medewerkenden aan deze avond zijn een groot samengesteld gemengd koor (170 zangers) o.l.v. Piet den Uil en Paul Heijboer; Christelijk Mannenkoor Ede o.l.v. Jan-Hendrik van Schothorst; orgel: Eric Quist; vleugel: Laurènce Fierens; trompet: Maurice van Dijk. Opening, meditatie en sluiting: Ds. M.H. Schot. Aanvang 19.30 uur. Kerk open: 19.00 uur. Gratis toegang. De collecte is voor het Deputaatschap voor Israël.