• Maarten van Gastelen.
• Maarten van Gastelen. Foto: Richard van Hoek

De Alblas helemaal klaar voor titelduel

oud-alblas • Natuurlijk, de Alblas beschikt over twee 'escapes' mocht het  tegen Arkel nog niet lukken om de titel in de wacht te slepen.

"We krijgen daarna nog Ameide-uit en Dilettant-thuis," weet trainer Maarten van Gastelen. "Maar al onze pijlen zijn gericht op komende zaterdag op eigen veld tegen Arkel. Die wedstrijd willen we per se winnen en ik heb er vertrouwen in dat ons dat gaat lukken. Iedereen hier is gefocust op zaterdag 13 mei: de spelers, de supporters, de clubleiding en de technische staf. Uiteraard staat er veel spanning op dit duel, zeker ook vanwege de lange geschiedenis van onze promotiedroom. Vorig seizoen grepen we op de valreep mis. Er is ons alles aan gelegen om nu wél kampioen te worden. We hebben er ook de selectie voor. Alle spelers zijn weer een jaartje ouder en rijper geworden en we beschikken dit seizoen over de kwaliteitsimpulsen in de personen van Bryan Jongeneel en Walter Heijkoop. Daarnaast zie je andere voetballers steeds sterker worden. Yuri Groenendijk is daar een mooi voorbeeld van. Hij is zoveel 'vaster' geworden en bovendien comfortabeler als hij de bal heeft. In zijn totaliteit heeft mijn team aan stabiliteit gewonnen. Ook onze resultaten maken dat duidelijk. Vorig seizoen hadden we nog te maken met een terugval, deze competitie is daar geen moment sprake van geweest. Die lijn willen we doortrekken tot en met komende zaterdag tegen Arkel."

Van Gastelen is blij dat De Alblas uitgerekend deze tegenstander treft. "Arkel heeft een goede ploeg en speelt ook nog voor een prijs. Dus krijgen we een échte wedstrijd. Wij op onze beurt gaan er vol tegen aan: scherp en aanvallend. Het is zaak om er zaterdag meteen 'te staan' en goed om te gaan met de spanning. Ik verwacht dat we daar in gaan slagen. De wil om succesvol te zijn gaat het winnen van de zenuwen. We weten waarvoor we het doen, zijn hier al het hele jaar mee bezig. Nu kunnen we het afmaken, de frustratie van het vorige seizoen van ons afschudden en de beloning incasseren. Dat geldt ook voor mij. ik verheug me enorm op komende zaterdag en wil met De Alblas de tweede klasse in. Winnen van Arkel is daarvoor de snelste weg. aan de 'escapes' willen we nog niet denken, al is het wel comfortabel dat je die achter de hand hebt. Maar nogmaals: we richten ons de komende dagen op één ding: Arkel thuis!"

Jan Timmer