Afbeelding
Foto: Frank Veldkamp

De jaarlijkse kermis aan de Haven in Alblasserdam komt er weer aan

Nieuws

ALBLASSERDAM • Ook dit jaar strijkt de voorjaarskermis weer neer op haar vertrouwde locatie aan de Haven. Van woensdag 10 tot en met zaterdag 13 mei valt weer te genieten van een keur aan attracties en biedt de kermis vermaak voor jong en oud.

Zo is er de Pandora Polyp. Een vrolijk en bontgekleurde ‘octopus’ die al dansend en swingend haar rondjes maakt, terwijl de stoere gondeltjes aan de uiteinde van haar tentakels met verschillende snelheid in de rondte draaien. 

Ook de Autoscooter is dit jaar weer present. Bij deze attractie hoef je rechts geen voorrang te geven en mag je eigenlijk alle verkeersregels aan je laars lappen. 

De Europe Flyer is een enorme zweeftoren die haar passagiers op vele tientallen meters hoogte met wisselende snelheid laat vliegen en daarbij een spectaculair uitzicht verschaft over de wijde omgeving. 

In het Funhouse moeten tal van obstakels worden overwonnen tijdens de zoektocht naar de uitgang, die via meerdere etages voert.

Ook de kleintjes kunnen hun hart ophalen, bijvoorbeeld bij de Flying Jumbo. Daar kiest een reeks kleurige olifanten het luchtruim voor een vliegreis op een zelf te bepalen hoogte. De dansende theekopjes, oftewel de Tea Cups, is ook al zo’n leuke kinderzaak. Met geringe snelheid draaien een reeks bontgekleurde theekopjes rond en waan je je zo maar in een heuse sprookjeswereld.

Maar ook de Mini Zweef en Trampoline zijn aanwezig en favoriet bij de jonge kermisvierders. 

Als extra komt op woensdag 10 mei om 15.00 uur Pikachu op visite. Op vrijdag 12 mei om 19.00 uur komt Sonic langs, terwijl op zaterdag 13 mei om 15.00 Bing gezellig komt kermisvieren. 

Openingstijden: Op woensdag en donderdag is de kermis geopend van 13.00 tot 22.30 uur. Op vrijdag en zaterdag kun je kermisvieren van 13.00 tot 23.00 uur.

Op www.kermiskorting.nl staat van veel attracties een kortingsbon.