• Jo en Francien van der Kammen met burgemeester Jan Willem Boersma.
• Jo en Francien van der Kammen met burgemeester Jan Willem Boersma. Foto: Peter Stam

Jo en Francien van der Kammen uit Alblasserdam 65 jaar getrouwd

Nieuws

ALBLASSERDAM • Jo van der Kammen en Francien van der Kammen-Hoffmans uit Alblasserdam waren afgelopen week 65 jaar getrouwd.

Burgemeester Jan Willem Boersma ging bij het briljanten echtpaar op felicitatiebezoek. Een deel van de familie was hierbij aanwezig. Namens het gemeentebestuur overhandigde de burgervader een bos bloemen.

Jo en Francien van der Kammen zijn allebei 87 jaar oud en wonen al tientallen jaren in Alblasserdam. De twee leerden elkaar kennen in het ouderlijk huis van Francien in Ammerzoden, in de Bommelerwaard. Mevrouw lag met griep op bed. Toen meneer die dag langskwam bij de familie Hoffmans, wees hij op een kaart, waarop stond ‘Ik hou van jou’. Daarna was het ‘aan’ en in 1958 gaven ze elkaar het jawoord. Jo en Francien kwamen enkele jaren later in Alblasserdam wonen, omdat meneer in deze regio een baan kon krijgen als chauffeur bij scheepswerf Van der Giessen-de Noord.

Meneer gaat nog graag op pad om te klaverjassen in Zwijndrecht en Kinderdijk. Mevrouw zwom altijd graag, maar kan dit momenteel niet vanwege de sluiting van zwembad Blokweer. Na de heropening van het bad, die eind van dit jaar wordt verwacht, wordt bekeken of mevrouw nog vitaal genoeg is om weer te gaan zwemmen.

Het echtpaar uit de Waalsmondelaan heeft vier kinderen, drie kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Met elkaar gaan ze het jubileum vieren met het eten van spareribs bij Montana in Alblasserdam.