• Bram de Waard bij de studio van RTV Papendrecht.
• Bram de Waard bij de studio van RTV Papendrecht. Foto: Nanda van Heteren

Bram de Waard wordt programmaleider radio bij Papendrecht FM: ‘Meer samenwerken met andere omroepen’

Nieuws

PAPENDRECHT • De lokale Papendrechtse publieke omroep RTV Papendrecht heeft in de persoon van Bram de Waard (30) uit Zwijndrecht een nieuwe programmaleider radio.

Hans Hulswit heeft vanaf heden alleen de voorzitterspet op. Voor de mediaorganisatie, die ook online en televisie verzorgt, deelt De Waard zijn plannen en ideeën voor het radiogedeelte.

“We hebben diverse plannen die we verder kunnen uitwerken wanneer we, hopelijk aan het einde van deze maand, in onze nieuwe studio aan de Kattestaart 4 zitten. Momenteel zijn we zowel met het verhuizen als met de plannen volop in ontwikkeling. De plannen gaan over de programmering verbeteren, verslag doen van meer evenementen en ook hopen we dat zich nieuwe vrijwilligers aanmelden.

Ook willen we inzetten op een versterking van de samenwerking met ATOS RTV (Algemene Televisie en Radio Omroepstichting Swindregt, de lokale omroep van Heerjansdam, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht, red.). Op dit moment hoor je bijvoorbeeld al programma’s van Papendrecht FM op ATOS Radio en andersom gaat dat ook gebeuren.

Samen
Doordat we dus al samenwerkten en dat nog meer willen doen met verschillende lokale omroepen uit deze regio, is het idee ontstaan om een soort kruisbestuiving te doen. Robert Stam komt van RTV Papendrecht en is nu ook techniekleider bij ATOS. Ik was al programmaleider daar en dus nu voor beide omroepen. De omroepen zijn met elkaar te vergelijken. In organisatorisch opzicht, maar ook in mentaliteit. Er wordt met veel enthousiasme radio gemaakt.

Ik vind het een eer om deze functie bij de twee omroepen te mogen vervullen. Je leert veel mensen kennen en je breidt je netwerk uit. Het mooiste is wanneer we met elkaar een mooie productie hebben neergezet.

Vrijwilligers gezocht
Het is misschien opgevallen dat ik vanuit de wij-vorm praat. Dat is bewust, bij RTV Papendrecht zijn we echt een team. Iedereen draagt een steentje bij aan deze mooie omroep, maar wij zijn altijd op zoek naar nog meer vrijwilligers. Dat kan voor elke functie, zoals voor presenteren, technische ondersteuning of redactiewerk. Als je interesse hebt, dan kan je altijd een e-mail sturen naar bram@rtvpapendrecht.nl en kunnen we in een kennismakingsgesprek onderzoeken wat de mogelijkheden voor jou binnen de omroep zijn.”

Achter de schermen is RTV Papendrecht momenteel druk met de verhuizing. De voormalige locatie aan de Schoorweg 6A, dat eigendom is van de gemeente, gaat gesloopt worden.