• Willem Schaap uit Alblasserdam is een fanatiek wandelaar.
• Willem Schaap uit Alblasserdam is een fanatiek wandelaar. Foto: Aangeleverd

Willem Schaap viert zijn 84e verjaardag tijdens de Nijmeegse Vierdaagse

Nieuws

ALBLASSERDAM • Genieten van de omgeving, diepgaande gesprekken voeren en rouw verwerken, dat deed Willem Schaap uit Alblasserdam tijdens het wandelen. In juli viert hij tijdens de Nijmeegse Vierdaagse zijn 84ste verjaardag.

Het wordt de elfde keer dat Willem deelneemt aan het Nijmeegse wandelevenement. Jaren geleden liet Willem zich door een enthousiaste wandelaar overhalen om samen met de wandelgroep van het Rode Kruis te gaan trainen voor de Nijmeegse Vierdaagse. De sportieve Willem was ruim 35 jaar lid van de atletiekvereniging in Alblasserdam en liet zich snel overtuigen. Na acht marathons in Berlijn, New York en Rotterdam vond hij het wandelevenement een mooie uitdaging. 

Beetje trots
Als EHBO-er was Willem lid van het Rode Kruis. Samen met Lidy Julicher deed hij veel EHBO-werk voor basisscholen. Ook werd hij dus lid van de wandelgroep. Toen die ophield te bestaan sloot hij zich aan bij wandelsportvereniging Nooitgedacht in Oud-Alblas. Willem: “Tijdens het wandelen voer je leuke, mooie, maar ook diepgaande gesprekken. Dit was zeker fijn toen ik mijn vrouw was verloren. Dan helpt het wandelen echt.” Hij kijkt uit naar het wandelevenement in Nijmegen. “Het publiek dat je aanmoedigt en klapt, dat doet iets met je. Als je dan dat kruisje opnieuw verdiend hebt, ben je toch weer een beetje trots op jezelf en op je clubgenoten.”