Bevrijdingsloop in Alblasserdam

alblasserdam • A.A.A. Atletiekvereniging Alblasserdam houdt vrijdagavond 5 mei weer een bevrijdingsloop. Een jubileumeditie, want het is de 40e bevrijdingsloop. Het startschot wordt gelost door de nieuwe burgemeester van Alblasserdam, Jan Willem Boersma.

In één, twee of drie ronden van vier kilometer lopen deelnemers op de wandel- en fietspaden in het beroemde natuurgebied langs de Molens van Kinderdijk. Hardlopers mogen maximaal drie rondes lopen, wandelaars twee, en jeugd tot en met 11 jaar maximaal één rondje.

De wedstrijd begint op 5 mei om 19.30 uur en de start en finish is op het Boerenpad bij korfbalvereniging C.K.C. Kinderdijk. Inschrijven kan in sporthal Molenzicht vanaf 18:30 tot 19.20 uur. Er is ruime parkeervoorziening aanwezig. Deelname kosten (betaling bij inschrijving): tot en met 11 jaar 3 euro; hardlopers (vanaf 12 jaar) 8 euro; sportief wandelen 5 euro. 

Dit jaar wordt de tijd voor het eerst geregistreerd via een chip op het startnummer, zo kunnen deelnemers hun tijd terugzien op de website van de atletiekvereniging. Voor de eerste heer, eerste dame en eerste wandelaar is er een prijs. Meer informatie: https://aaa-atletiek.nl/events/bevrijdingsloop-2023/


Twee auto's botsen in Alblasserdam

alblasserdam • Twee auto's botsten maandagmiddag op de Oude Torenweg in Alblasserdam op elkaar. Eén van de auto's belandde op de verkeerde weghelft, waarna de voertuigen elkaar letterlijk in de wielen reden en er een botsing volgde. De politie en de ambulancedienst kwamen met spoed ter plaatse. De wijkagentes van Papendrecht en Sliedrecht kwamen naar het Damdorp om het verkeer te regelen. Uiteindelijk hoefde geen van de inzittenden mee naar het ziekenhuis. De auto's raakten flink beschadigd en konden niet meer verder rijden. Een bergingsbedrijf heeft de beide voertuigen meegenomen.