De Alblas heeft (kampioens)buit bijna binnen

SV Meerkerk werd in de 'topper' in 3D een prooi voor de aanstaande kampioen De Alblas: 4-1 uitslag. Met name voor de rust was het verschil op Souburgh zichtbaar. De Alblas kwam na een kwartiertje op voorsprong via Jeroen Muilwijk. Halverwege de eerste helft was het Walter Heijkoop die het hoofd van Mike Jongeneel wist te vinden: 2-0. Een ogenschijnlijk makkelijk gegeven vrije bal werd daarna door Jeroen Muilwijk voor het doel geslingerd. De ongelukkige Ruben Verzijl sloeg de bal over zijn eigen doellijn en de wedstrijd was met een 3-0 ruststand al gespeeld. SV Meerkerk nam in de tweede helft het heft in handen en kwam door Luuk van der Leun weer in de wedstrijd: 3-1. Niet veel later bracht Floren Streefkerk de spanning terug door de aansluittreffer te maken, maar deze werd wegens buitenspel afgekeurd. Uiteindelijk wist De Alblas nog een keer te scoren.