Drechtstreek blijft op 2-2 steken

haastrecht • Drechtstreek kwam tegen Haastrecht niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Hierdoor konden beide ploegen een punt toevoegen aan hun totaal, waardoor ze allebei op 32 punten komen. Op een nat veld waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. Voor beide doelen ontstonden wat kansen. Zo raakte een schot van Ties van Aggelen de lat kon een goede kopbal van Koen Lighaam worden gestopt door Haastrecht-doelman Thomas Groenendijk. Kort voor rust mocht Mark Kunst na een overtreding een vrije trap nemen op een meter of tien van het strafschopgebied. Zijn schot leidde tot een hoekschop van Daeley van der Graaff, die werd weggewerkt door de Haastrecht-defensie maar die leidde tot nog een hoekschop. Vanaf de andere kant van het veld legde Ties van Aggelen de bal voor het doel, waar Koen Lighaam de bal koppend achter doelman Groenendijk deponeerde. Zo werd de rust bereikt met een 0-1 voorsprong voor Drechtstreek.
De tweede helft gaf ongeveer hetzelfde beeld. Ton Groffen werd in de 58ste minuut vrijgelaten door zijn tegenstander en schoot vanaf zo'n dertig meter de 0-2 hard in de rechterbovenhoek. Haastrecht bleef hard werken voor de aansluitingstreffer. In de 70ste minuut kwam die er ook toen Rogier Schröder goed uithaalde en doelman Moesman kansloos liet. Nauwelijks twee minuten later schoot Thom Zentveld ook nog de 2-2 binnen. Er ontstonden nog wel wat kansen voor beide doelen, maar gescoord werd er niet meer.