De Zwerver degradeert na 5-1 nederlaag

kinderdijk • Het diende zich al wekenlang aan, maar zaterdag werd het realiteit. Na een jaar eerste klasse zal De Zwerver volgend seizoen weer in de tweede klasse uitkomen. BVCB velde met 5-1 het vonnis over de Kinderdijkers.

“Daar waar het het hele seizoen al heeft tegengezeten, was het vandaag niet anders”, gaf trainer Joery van der Waal aan. “We lopen ook vandaag weer tegen een geflatteerde nederlaag aan. In eerste instantie komen we op voorsprong 0-1 door Rick Verloop. Daarna geven we het toch weer weg." 

"Over de wedstrijd valt verder weinig te zeggen. We verliezen met 5-1, maar worden wederom niet weggespeeld. We zijn dit seizoen maar weinig ploegen tegengekomen die ons van de mat speelden. Maat het kwartje, in dit geval de bal, viel met regelmaat de verkeerde kant op.”


Papendrecht blijft op kampioenskoers

papendrecht • Papendrecht had een zware kluif aan degradatiekandidaat Schelluinen. 

De gasten hadden zeker in de eerste helft het betere van het spel en een geweldige redding van keeper Roy Rijntjes stond een 0-1 achterstand in de weg. Schelluinen was de gehele eerste helft duidelijk de bovenliggende partij. Toch werd de rust met een 0-0 stand bereikt. 

De tweede helft gaf hetzelfde beeld: Schelluinen dat aanzette en Papendrecht dat tegenhield. Roy Rijntjes werd man off the match. Met een aantal schitterende reddingen hield hij Papendrecht op de been.

Geluk van de koploper
Daar waar Schelluinen het meeste recht had op een overwinning, was het Papendrecht dat in de 81e minuut via een schot van Michael van Rooijen op 1-0 kwam.

Keeper Rijntjes bleef in zijn rol en haalde nog een aantal fraaie doelpogingen uit zijn zestienmetergebied. “Zonder de inbreng van de spitsen Van Wijk en Luciano had Papendrecht wat minder in de voorhoede in te brengen en moeten we de driepunter koesteren”, volgens de Papendrecht-woordvoerder.


Doelman Yessin de Bot keert terug naar Papendrecht

papendrecht • Yessin de Bot keert volgend seizoen terug op het Slobbengors. Drie jaar geleden vertrok de nu 21-jarige doelman naar Rijnmond Hoogvliet Sport, waar hij met zijn neef ging voetballen.

De Bot wil graag een stap vooruitmaken en zich bij zijn oude liefde Papendrecht verder ontwikkelen. “Na een paar proeftrainingen voelt het min of meer als thuiskomen. Ik heb er veel zin in, bovendien ken ik nog een aantal jongens vanuit de jeugd”, aldus Yessin de Bot. 

De A-selectie van het naar de eerste klasse promoverende Papendrecht blijft in het nieuwe seizoen vrijwel volledig intact.