Boyd Bartels nieuwe voorzitter van vv Alblasserdam

alblasserdam • Alblasserdam heeft in de persoon van Boyd Bartels de nieuwe voorzitter gevonden. Bartels wordt daarmee de opvolger van Arjan Maat. 

Maat kondigt de aanstelling van Bartels aan op de website van Alblasserdam: “Wij denken met Boyd iemand te hebben aangetrokken die het ingezette beleid van de afgelopen jaren bij vv Alblasserdam de komende jaren kan continueren. Met Boys hebben wij een echte Alblasserdammer in huis, die zijn root bij vv Alblasserdam heeft liggen.” 

De aanstelling van Bartels zal informeel starten bij aanvang van het seizoen 2023/2024, maar zal nog wel formeel moeten worden goedgekeurd tijdens de ALV in november 2023.


Alblasserdam blijft op 1-1 steken

dordrecht • Alblasserdam is tegen concurrent Wieldrecht op 1-1 blijven steken, een uitslag waar het weinig mee opschoot. bAlblasserdam was, volgens trainer Umut Takac, zeker in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij. Maar de oranjehemden konden het krachtsverschil niet in de score uitdrukken en liepen in de 44e minuut tegen een 0-1 achterstand aan. Een fraai schot van pakweg 20 meter dompelde Alblasserdam in mineur. 

Alblasserdam, dat na deze 0-1 achterstand met wat aanpassingen ging voetballen, mocht van geluk spreken dat Wieldrecht-spits Tonnie Stok voor een leeg doel faalde ( hoog over). In de slotfase was het Murat Elibol die via een kopbal de gelijkmaker produceerde. De scheidsrechter, die aangaf dat de bal over de doellijn was, keurde tot grote onvrede van Wieldrecht de goal goed en de 1-1 stand leverde aardig wat commotie op binnen en buiten het veld. Na deze goal ontstonden er over en weer nog wat kansen maar, in de inmiddels oververhitte strijd, werd er niet meer gescoord en bleef de 1-1 stand op het scorebord staan.