Afbeelding
Foto: Bert Bons

Subsidie 20.000 euro voor SFEA: gemeente Alblasserdam wil evenementen als Havenfestival en Paardenmarkt redden

Nieuws

ALBLASSERDAM • De gemeente Alblasserdam verleent de Stichting Facilitair Evenementen Alblasserdam een subsidie van 20.000 euro, om daarmee de stichting in de lucht te houden. 

De SFEA is een platform waarin de vier grote evenementen (Koningsdag, Paardenmarkt, Wielerronde en Havenfestival) facilitaire zaken regelen met als doel de veelal vrijwillige evenementenbesturen te ontlasten. De stichting is onder andere verantwoordelijk voor de fondsenwerving, het aanvragen van de vergunningen en het opstellen van veiligheids- en mobiliteitsplannen.

Vanwege de fors teruggelopen bijdrage van sponsoren en hogere kosten van de planvorming voor vergunningen heeft de SFEA begin maart bij wethouder Margreet de Deugd aangeven dat de stichting zonder financiële steun op zal houden te bestaan. 

In het geding
‘Dit zou betekenen dat de vier grote evenementen, die op dit moment deels afhankelijk zijn van de diensten en fondsen van de SFEA, in het huidige jaar 2023 al niet meer bekostigd kunnen worden’, constateert het gemeentebestuur. ‘Daardoor komt de doorgang van deze voor Alblasserdam beeldbepalende evenementen in het geding.’

Om dit te voorkomen heeft het college ingestemd met het verlenen van eenmalige subsidie van 20.000 euro. Er volgt nog overleg of er een structurele bijdrage voor de SFEA komt.