• Het Oranjecomité van Papendrecht, met boven v.l.n.r. John de Vos, Sandra Verdoorn, Henri Hummelink en Jeanette Schenk. Onder Ronald van Ee (links) en Jan Kazen.
• Het Oranjecomité van Papendrecht, met boven v.l.n.r. John de Vos, Sandra Verdoorn, Henri Hummelink en Jeanette Schenk. Onder Ronald van Ee (links) en Jan Kazen. Foto: Aangeleverd

Koningsdag in Papendrecht: ‘Het is een programma dat staat’

Nieuws

PAPENDRECHT • De activiteiten op Koningsdag in Papendrecht worden steeds meer uitgebreid en bieden een aantrekkelijk programma voor iedereen.

Met trots vertellen voorzitter Jan Kazen en Sandra Verdoorn van Oranjecomité Papendrecht over de vele activiteiten die gaan plaatsvinden.

Levend theater
“Ik zie enorm uit naar het levend theater, dat na de aubade zal starten”, vertelt Jan. “Er zijn een stuk of tien acts die hele mooie dingen zullen laten zien op het gebied van muziek en theater.”

“Verder zijn er diverse podia. In het verleden hadden we alleen de optredens bij Willaerts en in het centrum, maar nu doen Papecity, Jut en Jul, het Griekse restaurant Olympia en Mitra ook mee. We zijn blij dat steeds meer ondernemers zich bij ons aansluiten en activiteiten organiseren!”

“Dat maakt het gelijk ook wel weer een stuk ingewikkelder”, vult Sandra aan. “Want je moet meer vergunningen regelen en voor veiligheid zorgen. Maar daardoor hebben we dit jaar meer dan ooit een programma voor iedereen. Het is echt een feest dat staat!”

Vertrouwde onderdelen
Naast de vele nieuwe activiteiten zijn er ook de vertrouwde programmaonderdelen, zoals de aubade, de vrijmarkt en de braderie. Koningsdag wordt geopend door de nieuwe burgemeester Margreet van Driel

Jan: “Diverse artiesten uit ons eigen Papendrecht treden op en geven shows, zoals freestyle voetballer Bailey de Regt. Hij geeft een show en een workshop waar je zelf gave voetbaltrucs kunt leren. Geraldo Alken laat zien hoe spectaculair touwspringen kan zijn. Ook hij geeft na zijn show een workshop waar je aan kunt meedoen. En er zijn optredens van Excelsior’s saxofoonorkest, Echt Koper en de band Bas Case and the Roadies, met zanger-gitarist Rien van der Stelt uit Papendrecht. Zo wordt het een feest voor een door Papendrechters!”

Spetterend slotstuk
Rond 16.00 uur is er een spetterend slotstuk met alle straatartiesten die terugkeren van hun optredens in het centrum. Verder zijn de Death Ride Twin, trampolines, klimpalmbomen en draaimolens noemenswaardig. Aan het einde van de avond is er een groot vuurwerk op de rivier.

Sandra: “We verwachten heel veel mensen en veel gezelligheid. Ook vanuit de omgeving, omdat er activiteiten niet doorgaan in Dordrecht en de Koning naar Rotterdam komt. Daardoor zullen mensen uit die omgeving zoeken naar activiteiten in de regio en mogelijk bij ons terecht komen. We vragen daarom aan mensen uit Papendrecht en de naaste omgeving om zoveel mogelijk op de fiets of lopend te komen of de auto te parkeren op de Industrieweg.”

Het gehele programma staat op www.oranjecomitepapendrecht.nl.