• Afbeelding van hoe de nieuwe entree eruit moet gaan zien.
• Afbeelding van hoe de nieuwe entree eruit moet gaan zien. Foto: Aangeleverd

Gemeente Papendrecht wil beter toegankelijke entree voor gemeentehuis

Nieuws

PAPENDRECHT • Het gemeentebestuur van Papendrecht wil de entree van het gemeentehuis aan De Markt vernieuwen en beter toegankelijk maken voor met name mindervaliden, senioren en kinderen.

De draaideur en de elektrisch bedienbare nooddeur, waardoor bezoekers nu naar binnen moeten gaan, worden als verwarrend en ongemakkelijk beschouwd. 

Toen vorig jaar het gemeentehuis verbouwd werd zodat de bibliotheek gehuisvest zou kunnen worden op de eerste verdieping, was het eigenlijk al de bedoeling dat de entree op de begane grond vernieuwd zou worden. Maar dat vond de raad destijds te duur worden en daarom ging dat niet door.

Later kwam het college met het voorstel om een nieuwe entree te heroverwegen als er genoeg geld ‘over’ zou zijn van het bedrag dat oorspronkelijk bestemd was voor de verbouwing. 

“Het nog resterende krediet is voldoende dat het college voornemens is om alsnog het aanpassen van de entree uit te laten voeren”, meldt het gemeentebestuur van Papendrecht nu. Er is dus geen extra geld nodig vanuit de begroting.

Het vervangen van de entree zorgt voor een verbetering in de toegankelijkheid en de duurzaamheid van de publiekshal en de bibliotheek. De nieuwe entree gaat bestaan uit twee draaideuren, daglichtkoepels, glazen vitrines en een droogloopzone.

Doordat er vier meter tussen beide schuifdeuren zit, kan de bezoeker lopend door de sluis naar de volgende deur. Terwijl de eerste deur achter de bezoeker sluit, hoeft de bezoeker maar zeer beperkt af te remmen voordat hij of zij bij de volgende deur is. Kinderwagens, scootmobielen en rollators kunnen er goed doorheen.

De kosten van de verbouwing van de nieuwe entree bedragen ongeveer 80.000 euro. Als de gemeenteraad van Papendrecht bij de eerstvolgende raadsvergadering instemt met het plan, kunnen de werkzaamheden net na de zomervakantie plaatsvinden.