Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Wasko start nieuw kinderdagverblijf in IKC Het Palet in Alblasserdam

Nieuws

ALBLASSERDAM • Wasko Kinderopvang start met een nieuwe locatie in Alblasserdam. Op 1 mei zal kinderdagverblijf Het Palet in Alblasserdam de deuren openen voor kinderen van 0 tot 4 jaar.

Het kinderdagverblijf is een toevoeging aan IKC (Integraal Kindcentrum) Het Palet waar naast basisschool Het Palet ook een peuterspeelgroep en buitenschoolse opvang van Wasko zijn gehuisvest. Met de komst van het kinderdagverblijf wil Wasko, als onderdeel van het IKC, aan de groeiende vraag aan opvang in Alblasserdam voldoen.

Inspelen op vraag
Op IKC Het Palet kwam een ruimte vrij welke goed ingericht kon worden voor een kinderdagverblijf. Een kans die maatschappelijke kinderopvangorganisatie Wasko niet aan zich voorbij kon laten gaan. Vooral omdat de vraag naar kinderopvang tussen 0 en 4 jaar groot is.

Door de komst van locatie KDV Het Palet is Wasko in staat om ouders van wie de kinderen al naar basisschool Het Palet gaan een plek te bieden voor hun jongere kinderen. Hiermee neemt de druk op de overige Wasko locaties weer wat af. Ouders van wie de kinderen (nog) niet naar Het Palet gaan, zijn vanzelfsprekend ook welkom op deze locatie.

Behoeften
Op deze locatie speelt Wasko helemaal in op de behoeften van de allerkleinsten. Zo zal er, net als bij de andere kinderdagverblijflocaties van Wasko, worden gewerkt met gediplomeerde babyspecialisten. Dit zijn pedagogisch medewerkers die een speciale opleiding hebben gevolgd zodat ze precies weten waar de allerkleinsten (0- 1 jaar) behoefte aan hebben. Ze zorgen voor een rijke speel-leeromgeving en bieden leeftijdsgerichte activiteiten aan om het onderlinge plezier en contact met elkaar te stimuleren en motiveren.

Op Het Palet is er zelfs een aparte babylounge waar de allerkleinsten rustig gevoed kunnen worden en ze een eigen, veilige plek hebben om te rusten, spelen en te ontwikkelen.

Bewegingsvrijheid
Ook spelen duurzaamheid en bewegingsvrijheid een belangrijke rol. Antoinette Smit, locatiemanager Alblasserdam: “Bij het aanschaffen van meubels en materialen hebben we bewust gekozen voor duurzame materialen. Daarnaast hebben we de ruimte zo ingericht dat we de kinderen veel bewegingsvrijheid kunnen bieden. Kinderen kunnen op deze locatie op een fijne manier én onder begeleiding van onze pedagogisch medewerkers zelf op ontdekkingstocht gaan.”

KDV Het Palet heeft op enkele dagen nog plek. Inschrijven kan op www.wasko.nl.