Moeizame winst koploper De Alblas

papendrecht • Drechtstreek, dat voor het eerst onder leiding stond van coach Jan Kroos, moest net als in november een nederlaag incasseren tegen koploper De Alblas. Net als de vorige keer eindigde de wedstrijd in een 1-2 overwinning voor de buren uit Oud-Alblas.

De Alblas ging zeer fel van start en het drong de tegenstander direct ver terug op eigen helft. Al in de eerste minuut was er een grote kans, die op het nippertje kon worden weggewerkt. Vijf minuten later eindigde een schot van Jari Zijderveld op de paal naast doelman Joris Moesman. Toen in de negende minuut de 0-1 viel was dan ook niemand verbaasd, al was dit doelpunt in de ogen van de Drechtstreek-defensie onterecht, omdat er direct daarvoor een achterbal was geconstateerd. De bal ging na een aanval volledig over de achterlijn maar scheidsrechter Sjors de Jong oordeelde anders en het spel ging door. Jeroen Muilwijk schoot daarop de bal van dichtbij achter doelman Joris Moesman. De Alblas bleef zeer aanvallend en met veel druk naar voren spelen en dat leidde een kwartier voor rust ook nog tot de 0-2. Bij veel drukte vlak voor het doel van Joris Moesman viel de bal zeer ongelukkig via de voet van Patrick Kunst in het doel.
Dreiging van Drechtstreek Na rust was er duidelijk veel meer druk van Drechtstreek zijde. Met Nik Semcesen en Jan Abaisa in de ploeg ontstond duidelijk meer dreiging voorin. In de 90ste minuut viel pas de 1-2 (goal Jan Abaisa) maar dat was te laat om nog een puntje te behalen.