• Jan Kroos: "Ik breng een portie enthousiasme mee."
• Jan Kroos: "Ik breng een portie enthousiasme mee." Foto: Richard van Hoek

Jan Kroos terug bij favoriete voetbalclub

papendrecht • Jan Kroos is terug bij de vereniging waar hij als trainer zijn grootste successen boekte: vv Drechtstreek. Hij is tot het einde van dit seizoen op interim-basis verantwoordelijk voor de selectie.

Vorige week maakte het bestuur van vv Drechtstreek bekend per direct te breken met Kroos' voorganger Paul Koster. Best een opmerkelijke stap omdat Koster bij het grootste deel van de spelersgroep prima lag en wat hen betreft kon aanblijven. Jan Kroos houdt zich verre van die discussie, zegt hij. "Ik kan er moeilijk iets over zeggen, want ik ben er op geen enkele manier bij betrokken geweest. Het is nu mijn taak om Drechtstreek zo goed mogelijk te laten presteren in de laatste fase van de competitie en te ontdekken wat er nog mogelijk is in onze poule."
Zijn mooie herinneringen aan Drechtstreek zorgden ervoor dat Jan Kroos (63) de club na zijn vertrek tien jaar geleden nooit uit het oog verloor. "Destijds slaagden we er in een tijdsbestek van vier seizoenen in om twee keer te promoveren en in de eerste klasse te komen," gaat hij terig in de tijd. "Ik kijk daar met veel plezier op terug. Ik heb ook altijd gezegd dat de vereniging in geval van nood altijd een beroep op me mag doen. En nú heeft men mij kennelijk nodig, dus sta ik er. Door mij aan te trekken is het oude paard van stal gehaald, ha ha! Zeven seizoenen geleden was Ameide mijn laatste club. Daarna heb ik nooit meer ergens gesolliciteerd en wimpelde ik belangstelling van verenigingen af. Het vrije leven had namelijk ook wel wat. Samen met mijn vrouw Marleen kon ik heerlijk weekendjes weg. Daarnaast trok ik er met mijn twee broers regelmatig op uit om amateurwedstrijden te bekijken. Uiteraard deden we daarbij ook regelmatig Drechtstreek aan. Dit seizoen heb ik ze een keer of tien zien spelen. Daar zaten goede en minder goede duels tussen. Duidelijk is dat mijn voorganger Paul Koster het geluk niet altijd aan zijn zijde heeft gehad. Hij had te kampen met veel geblesseerde spelers, en als er weer eens een sterkhouder was hersteld dan schoof de volgende de ziekenboeg in. Da's gewoon botte pech. Nu ik het overgenomen heb, ga ik zeker niet heel veel dingen anders doen. Ik breng mezelf mee en een portie enthousiasme. Met die ingrediënten hoop ik dat we goede resultaten gaan boeken en wellicht een mooi einde aan dit seizoen kunnen breien. Alles is nog mogelijk. Voorlopig geniet ik er weer van om met die gasten bezig te zijn, ze te coachen en te begeleiden. Met toestemming van Marleen, ha ha! En daarna? Daar houd ik me helemaal niet mee bezig. Drechtstreek riep me. dat is het enige waar ik me nu mee bezig houd."