• Het kampioensteam van Smash '66.
• Het kampioensteam van Smash '66. Foto: Aangeleverd

Dames Smash ’66 sluiten seizoen in stijl af

Sport

ALBLASSERDAM • Ook de laatste wedstrijd van het seizoen is een prooi geworden voor de dames van volleybalvereniging Smash’66. Met een gedecideerde 4-0 werd de negentiende overwinning in deze competitie een feit.

Twee weken geleden werd het kampioenschap in de Eerste Klasse al behaald in Sommelsdijk, maar afgelopen vrijdag is dat alsnog gevierd met het volop aanwezige thuispubliek. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen het Rotterdamse RVC/Libanon werden zowel Meisjes B als de dames van het eerste team, onder luid applaus in het zonnetje gezet met de behaalde kampioenschappen. Daarna was het zaak om de focus weer te verleggen naar de wedstrijd want de dames waren vastberaden ook deze laatste wedstrijd winnend af te sluiten en de fans te trakteren op een paar mooie staaltjes volleybal.

De wedstrijd werd ‘afgetrapt’ door de mini van het jaar Hanna Hooglander. Met haar goed geplaatste service had de libero van RVC/Libanon al de nodige moeite en toen de bal terugkwam stond Hanna met een prima pass aan de basis van de aanval waarmee kon worden gescoord. Als cadeau kreeg ze een door de hele selectie gesigneerde wedstrijdbal mee naar huis.

Smash startte een beetje stroef en zodoende kon Libanon in het begin nog aardig meekomen. Maar na een punt of 10 waren de Alblasserdamse dames warmgedraaid en kwam de ploeg op stoom. Met een hele goede service-serie was Else-Mieke Korporaal verantwoordelijk voor het slaan van het beslissende gat in die eerste set. Ook in aanvallend en verdedigend opzicht liet Smash zien waarom het deze competitie ongenaakbaar was. Eén van de mooiste momenten in die eerste set was een bijna onmogelijke pancake van Marije den Ouden die vervolgens door de veel scorende Tabitha Zanen tot punt werd gepromoveerd. Uiteindelijk werd de set binnengehaald met 25-12.

De tweede set gaf eenzelfde beeld te zien. In het begin ontbrak een beetje de concentratie en was het spel wat slordig. Maar de kracht van dit team is ook dat het zich daaruit kan herpakken. Zowel serverend, blokkerend als aanvallend was het Silvia van der Steen die de ploeg bij de hand nam. Voeg daarbij de aanvallende kracht van Eline Rodenburg en diagonaal Laura Dessens en er was een dodelijke cocktail geboren die een setwinst opleverde met 25-15.

De derde set was er geen enkele tegenstand te bekennen. Libanon kreeg geen vat op de service van Smash. Zelfs het inzetten van Britt van de Boogaard op de middenpositie werd een succes. Relatief klein maar met een goede sprongkracht en timing wist de spelverdeelster zelfs aanvallend punten te scoren. De score 25-6 was veelzeggend.

De laatste set was ook een formaliteit. Liesbeth Tuytel scoorde veel met leep geplaatste ballen. Eva Wessels en Tabitha Zanen scoorden zowel aan het net als vanachter de drie-meterlijn en met 25-14 werd het seizoen in stijl afgesloten.

Tegenstander RVC/Libanon verrasten de Alblasserdamse dames nog door het aanbieden van een mooie fles champagne na de wedstrijd. Met knallende kurken, confetti en luid applaus werd het startsein gegeven voor een mooi feest in de versierde kantine van sportcentrum Blokweer.