Bingomiddag

papendrecht • De Activiteiten Commissie van Wijkvereniging de Kooy aan de Pieter Zeemanlaan 37a in Papendrecht organiseert op zaterdagmiddag 15 april vanaf 14.00 uur een bingo in het wijkgebouw. De inloop met gratis koffie en thee begint om 13.30 uur. Er zijn 3 rondes à 1 euro per ronde. Er zijn mooie prijzen te winnen. Opgeven kan via c.bogt@planet.nl maar zonder opgeven meedoen is ook mogelijk.


Lezing kerkuilen in Alblasserwaard

papendrecht • Arie-Jacob Brokking verzorgt op donderdag 20 april voor de Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard een lezing in het Streeknatuurcentrum over 'Kerkuilen in de Alblasserwaard door de jaren heen'. Arie-Jacob Brokking is al jaren actief om de kerkuilen de ruimte te geven die ze zo hard nodig hebben, broedruimte. Inmiddels is er een 'gezonde populatie' in de Alblasserwaard van deze prachtige vogel. Arie-Jacob legt uit hoe dit jarenlange proces is verlopen. De lezing in het Streeknatuurcentrum aan de Matenaweg 1 te Papendrecht start om 19.45 uur. Inloop is vanaf 19.30 uur. Toegang bedraagt 2,50 euro.


Ook schaken tijdens spelletjesmiddagen in bibliotheek 

papendrecht • Op de derde dinsdagmiddag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur is het altijd spelletjesmiddag voor volwassenen in de bibliotheek in Papendrecht. Er is een Rummikub-club en er wordt bijvoorbeeld gesjoeld. Vanaf 18 april is er ook de gelegenheid om te schaken. Er zijn afspraken gemaakt met de voorzitter van de Papendrechtse schaakclub Pascal: Kees van Meerkerk. Hij zal op de spelletjesmiddag aanwezig zijn en wie zin heeft in een schaakpartij is van harte welkom. De spelletjesmiddag, een project van Sterk Papendrecht en de Bibliotheek AanZet, wordt inmiddels druk bezocht. De vorige maand waren er 30 bezoekers.

Op de vierde dinsdag middag in de maand is er praatmiddag. Jannie en Art zijn dan aanwezig om met bezoekers in gesprek te gaan. Zij kunnen zelf aangeven waarover ze in gesprek zullen gaan. Voorstellen voor een bepaald thema kunnen worden doorgegeven aan Jannie en Art, die elke dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur aanwezig zijn voor vragen en suggesties.