Boetes weggooien afval, wheelie en rijden onder invloed van drugs

alblasserdam • Bij een actie op het industrieterrein in Alblasserdam deelde de politie vrijdag meerdere boetes uit. 

Bij de McDonalds controleerde de agenten in opleiding op het weggooien van afval. Twee mensen gooiden afval op de openbare weg en kregen hiervoor een bekeuring. Daarnaast hielden drie bestuurders tijdens het rijden hun telefoon vast. Een scooterrijder kreeg twee keer een boete voor het maken van een wheelie; zijn passagier kreeg twee keer een prent voor het niet dragen van een helm. Eén automobilist werd daarnaast aangehouden omdat hij onder invloed van drugs de weg op was gegaan.


Veel schade bij inbraak in winkelcentrum Westpolder 

papendrecht • Bij winkelcentrum Westpolder in Papendrecht is zondagochtend 9 april ingebroken. Dit gebeurde ter hoogte van de Etos.

Verdachten gebruikten grof geweld om binnen te komen. Onder meer een ruit werd vernield. “De verdachten wisten met onbekende buit te ontkomen. De schade is groot,” zo laat politie Drechtsteden Buiten weten.


Brand in twee Ambachtse restaurants van Björn van Dijl

Papendrecht • In de nacht van donderdag 6 april op vrijdag 7 april heeft er een brand gewoed in de keuken van Il Mercato in Hendrik Ido Ambacht. Er is kortsluiting ontstaan in de technische installatie. Hierdoor is Il Mercato Ambacht volledig verwoest en heeft het naast gelegen Restaurant Kita rook en waterschade opgelopen. Beide restaurants zijn van de Papendrechtse horecaondernemer Björn van Dijl en zijn gesloten tot nader order.


‘Just 4 Me’-cursus voor kinderen die opgroeien met zorg

drechtsteden • MEE Mantelzorg verzorgt vanaf woensdag 24 mei de gratis cursus ‘Just 4 Me', voor kinderen vanaf twaalf jaar die opgroeien met een bijzonder gewone broer of zus. Ook kinderen die te maken hebben met een ouder met een ziekte of beperking kunnen meedoen. Je kan denken aan een verstandelijke beperking, ADHD of bijvoorbeeld een ziekte als MS. Van te voren wordt overlegd of de cursus aansluit bij de vragen er zijn. Samen met trainers Josy Reuser en Natascha Hessels wordt er informatie gegeven. Ook is er natuurlijk ruimte voor leuke opdrachten en plezier maken. De cursus duurt van 18.30 tot 20.00 uur en vindt plaats in het kantoor van wijkteam Zwijndrecht aan de Langeweg 340 in Zwijndrecht. Voor meer informatie en aanmelden: 078-2063202 of info@meemantelzorg.nl.