• Jort Bruijn.
• Jort Bruijn. Foto: Richard van Hoek

Belangen zijn groot bij streekderby

alblasserdam • Alblasserdam kan een driepunter uitstekend gebruiken om zijn kansen op directe handhaving in de tweede klasse H wat te vergroten. Papendrecht op zijn beurt ziet bij een overwinning de titel nóg dichterbij komen.

"Klopt", zegt Djerrel Saffignani, aanvallende middenvelder in het elftal van trainer Johan Sturrrus. "Als we blijven doen wat we deden dan kan ons het kampioenschap bijna niet meer ontgaan. Winnen van Alblasserdam is het eerstkomende doel." De damdorpers zullen er uiteraard alles aan doen om  dat te voorkomen, weet Jort de Bruijn, halfspeler van de oranje-witte brigade van trainer Umut Takac. "Ook bij ons zijn de belangen groot,", zegt hij. "Natuurlijk, het zal niet gemakkelijk worden om Papendrecht te verslaan, maar we hebben gelukkig weer wat vertrouwen getankt via onze 0-1 overwinning bij Roda Boys Bommelerwaard. Die punten waren overigens hard nodig, want we waren na de winterstop vanwege een mix van blessures, schorsingen en vakantie vierende spelers behoorlijk afgezakt op de ranglijst."

Alblasserdam startte als nieuwkomer in 2H het seizoen uitstekend met een reeks aan mooie resultaten. "Daarmee verrasten we iedereen," blikt Jort de Bruijn, die de voorbije zomer overkwam van vv Sliedrecht terug op de eerste competitiemaanden. "Maar goed, dat was 'toen' en daar heb je nu niets meer aan. We staan momenteel op een plek die verplicht tot deelname aan de nacompetitie waarin Alblasserdam zijn plekje in de tweede klasse moet zien veilig te stellen. Dat is een heel andere realiteit. we hebben de punten keihard nodig en hopen tegen Papendrecht toe te slaan."

Eerder dit seizoen troffen beide teams elkaar op sportpark Slobbengors. Alblasserdam hield lang stand, maar moest uiteindelijk toch met 3-0 het hoofd buigen voor de streekgenoot. Djerrel Saffignani (25) verwacht wederom een felle wedstrijd waarin Alblasserdam zijn huid duur zal verkopen. "We treffen het hele seizoen al tegenstanders die zich ingraven en gokken op een snelle en doeltreffende uitval," zegt de voetballende procesoperator in de chemische industrie. "Dat zal tegen Alblasserdam waarschijnlijk niet veel anders zijn. Gelukkig hebben we het vermogen om ons daar voetballend tegen te weren, maar dan zullen we wel allemaal bij de les moeten zijn."

Papendrecht degradeerde het afgelopen seizoen uit de eerste klasse en heeft er alles voor over om weer snel op het oude niveau te geraken. "We horen in de eerste klasse thuis,", vindt Saffignani, al sinds zijn vijfde lid van vv Papendrecht en onder Sturrus uitgegroeid tot een vaste waarde op het middenveld. "IIn voetballend opzicht kunnen we ons daar met iedereen meten, zo bleek vorig jaar al. ik denk zelfs dat we met een paar gerichte versterkingen zelfs mee kunnen gaan doen in de subtop. Maar eerst staan ons andere dingen te doen: blijven winnen in 2H is de eerste opdracht. in dat geval maken we na één jaar al onze rentree in de eerste klasse."

Handhaving

Jort de Bruijn's verblijf bij Alblasserdam wil hij graag afsluiten met handhaving. Om daarna terug te keren naar de club waar hij opgroeide en zijn complete jeugd en eerste seniorenjaren doorbracht. "Mijn verblijf bij Alblasserdam beperkt zich inderdaad tot maar één seizoen," weet hij. "ik ging destijds naar deze club toe omdat ik graag eens in een eerste elftal wilde spelen en twee van mijn voormalige ploeggenoten ook naar sportpark Souburgh trokken. Bij Sliedrecht speelde ik vooral in het tweede team en was er destijds weinig uitzicht op een plekje in de hoofdmacht. Maar dat gaat straks veranderen. Sliedrecht wil meer eigen jongens kansen geven en ziet graag spelers zoals mij terugkeren naar de club. Natuurlijk, daarmee heb ik nog geen garantie op een basisplaats, maar het plaatje ziet er wél een stuk beter uit dan pakweg een jaar geleden. ik wil deze uitdaging dus graag aan gaan. Maar eerst heb ik bij Alblasserdam nog een klus te klaren. Ik wil hier per se met een goed gevoel afscheid nemen. Met handhaving."

Jan Timmer