PKC naar korfbalfinale na tweede zege op LDODK

Sport

GORREDIJK/PAPENDRECHT • PKC/Vertom heeft zaterdagavond 8 april ook de tweede kruisfinale tegen LDODK/Rinsma Modeplein gewonnen. In Gorredijk met het 19-22 voor de Papendrechtse formatie.

Zo betreedt PKC voor de vierde achtereenvolgende keer de nationale zaalkorfbalfinale. De vorige editie ging verloren, de keer daarvoor werd gewonnen en vier jaar geleden werd weer verloren. Telkens tegen Fortuna/Delta Logistiek. Deze ploeg staat nu ook weer in de kruisfinale, maar moet een extra wedstrijd spelen tegen DVO omdat beide ploegen een keer gewonnen hebben.

Voor LDODK was het zaterdagavond alles op niets tegen PKC. En het werd niets. In het eerste duel in Papendrecht waren de Friezen met grote cijfers naar huis gestuurd en ook in de eigen hal liep het aanvankelijk niet van een leien dakje.

PKC nam een 0-3 voorsprong en liep daarna uit naar 2-6. Net als het heenduel in Papendrecht werd het een fysieke wedstrijd met veel duels over en weer. Na de eerste goede fase van PKC kwam LDODK wat beter in de wedstrijd en daalde het percentage van de Papendrechters, maar de voorsprong bleef in stand.

LDODK maakte teveel fouten en had niet genoeg herhalingen, PKC was efficiënter in de afronding. Twee goals op rij van Richard Kunst zorgde voor zes verschil (5-11) en bij rust was het gat nog altijd zes doelpunten in het voordeel van de bezoekers (7-13).

Ook in de tweede helft bleef het fysieke spel doorgaan. Het was geen hoogstaande wedstrijd, maar LDODK was gewoonweg niet bij machte om het PKC moeilijk te maken. PKC was simpelweg beter.

Een behoorlijke smet op de wedstrijd was het uitvallen van Esmee van Veen. Na een harde botsing met Laurens Leeuwenhoek, wat voor behoorlijk wat onrust zorgde, werd zij met een brancard van het veld gedragen en daarna met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Leeuwenhoek kreeg groen voor zijn overtreding en moest vijf minuten toekijken. De hele situatie had ook zijn weerslag op PKC, dat even een mindere fase had en LDODK nog dichtbij zag komen dankzij een handjevol goals van Zwart.

Uiteindelijk kon LDODK er geen derde wedstrijd uitslepen, maar na de afstraffing van een week eerder ging het nu toch ook bij PKC een stuk moeizamer. Desalniettemin won PKC en daarmee is de eerste finalist voor de Kenonz Korfbal Leaguefinale in Rotterdam Ahoy bekend.