• Burgemeester Jan Willem Boersma (links) bekijkt de foto's.
• Burgemeester Jan Willem Boersma (links) bekijkt de foto's. Foto: Aangeleverd

Burgemeester Jan Willem Boersma bezoekt expositie ‘60 jaar Arresleeclub Glijen en Rijen’

Nieuws

ALBLASSERDAM • Op vrijdag 7 april heeft burgemeester Boersma de fotoexpositie van Historische Vereniging West-Alblasserwaard (HVWA) in De Rederij ter gelegenheid van het 60-jarig bstaan van Arresleeclub Glijen en Rijen bezocht.

Willy Baan, dochter van Gerrit Baan, een van de bestuursleden van het eerste uur, Annelies Smit, secretaris en penningmeester van Glijen en Rijen, Jan van Asperen, algemeen bestuurslid van Glijen en Rijen en eigenaar en restaurateur van boerenwagens en Arie den Boer, erelid van Glijen en Rijen, hebben uitleg gegeven aan de burgemeester bij de foto’s.

Die foto’s gaan over de periode 2013-2023, die begint met de tentoonstelling in 2013 ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum in Manege Alblasserdam aan de Polderstraat. De eerste 50 jaar zijn samengevat in een boek getiteld 50 jaar menplezier. Terloops wordt opgemerkt dat de menrit op Hemelvaartsdag in de Alblasserwaard is geregisteerd bij Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (KIEN). 

Het ringsteken op Koningsdag ‘s avonds in de Kerkstraat is de eerstvolgende activiteit van Glijen en Rijen, waarvoor de burgemeester is gevraagd het uitreiken van de prijzen voor zijn rekening te nemen.