• Joël v Driel (voorzitter) Roos v.d. Berg, Luuk v.d. Pluijm, (banner), Julian Buitelaar, Willem v.d. Graaf (v.l.n.r.).
• Joël v Driel (voorzitter) Roos v.d. Berg, Luuk v.d. Pluijm, (banner), Julian Buitelaar, Willem v.d. Graaf (v.l.n.r.). Foto: Aangeleverd

Vier geslaagden voor muziekexamens bij Soli Deo Gloria uit Alblasserdam

Nieuws

ALBLASSERDAM • Vier getalenteerde slagwerkers uit de muziekopleiding van muziekvereniging Soli Deo Gloria Alblasserdam deden op zaterdag 1 april met veel succes muziekexamen in Landvast.

Willem van de Graaf slaagde voor zijn A- examen. Roos v.d. Berg, Julian Buitelaar en Luuk van der Pluijm slaagden voor het B- examen. Voor een muziek examen geldt dat zowel een theorie als een praktijkdeel voldoende moet worden afgesloten. De slagwerkers werken met verschillende modules waarbij de diverse gestemde en ongestemde slagwerkinstrumenten aan bod komen. 

De vier geslaagde leerlingen zetten hiermee een mooie stap voorwaarts in hun opleiding tot allround slagwerker. Daar zijn de Alblasserdamse muziekvereniging en hun docenten Marleen Brugmans en Morten den Ambtman natuurlijk erg trots op. Uit handen van dirigent Theo Vet en onder toeziend oog van de nieuwe voorzitter Joël van Driel ontvingen de leerlingen op de repetitie van de Melody Percussion Band hun welverdiende diploma.

Ook voor nieuwe leerlingen is nog plek. Wekelijks worden op verschillende dagen door Marleen en Morten lessen verzorgd in Landvast. De moderne en volledig ingerichte lesstudio staat vol met alle denkbare slagwerkinstrumenten die gebruikt worden in de verschillende orkesten van Soli. Kijk voor meer info en aanmelden op www.sdgalblasserdam.nl.