• De opening van het calisthenics-parkje, die onlangs plaatsvond, was één van de onderdelen van het Vitaliteitsakkoord in Papendrecht.
• De opening van het calisthenics-parkje, die onlangs plaatsvond, was één van de onderdelen van het Vitaliteitsakkoord in Papendrecht. Foto: Bert Bons

Papendrecht gaat werken aan Vitaliteitsakkoord 2.0 en zoekt input

Nieuws

PAPENDRECHT • Het huidige Vitaliteitsakkoord, bestaande uit het Sportakkoord en Preventieakkoord, is afgelopen en wordt vervangen door een nieuwe overeenkomst: het Vitaliteitsakkoord 2.0. De gemeente is op zoek naar mensen die hiervoor input willen geven.

Dankzij het eerste Vitaliteitsakkoord zijn een aantal mooie projecten gerealiseerd. Vanwege het succes heeft het Rijk bepaald om het Vitaliteitsakkoord in de komende jaren door te zetten. Er gaat wel wat veranderen. Het Sportakkoord, dat onderdeel uitmaakte van het Vitaliteitsakkoord, dient herijkt te worden van ‘Sport verenigt’ naar ‘Sport versterkt’.

Het Preventieakkoord, dat ook onderdeel was van het Vitaliteitsakkoord, wordt ondergebracht via vele thema’s, zoals eenzaamheid, mantelzorg valpreventie, terugdringen gezondheidsachterstanden, enzovoorts.

“In Papendrecht kiezen we ervoor om via het lokale Vitaliteitsakkoord allerlei activiteiten aan te jagen, om de doelen door middel van sport en bewegen te kunnen bereiken”, meldt Marvin Straver namens de stuurgroep van het Vitaliteitsakkoord Papendrecht.

De stuurgroep van het Vitaliteitsakkoord Papendrecht heeft alvast een aantal kaders/speerpunten benoemd die als kaders kunnen dienen: inclusie en diversiteit, uitbreiding wandelen/wandelgroepen, sport- en beweegdrempels omtrent armoede, ruimte voor sport en bewegen, versterking beweegvriendelijke omgeving, vaardig in bewegen en motoriek van de jongste jeugd.

Deze speerpunten staan nog niet vast, maar geven wel wat kaders. Mensen of organisaties die mee willen denken over de ontwikkeling van Vitaliteitsakkoord 2.0, kunnen zich tot 10 mei aanmelden door een bericht te sturen naar mstraver@teamsportservice.nl.