donderdag 6 april

Lezing over Jan Veth
19:30, Papendrecht, Volksuniversiteit. Bij de Volksuniversiteit Papendrecht wordt op donderdag 6 april vanaf 19.30 uur de lezing 'Door het oog van Jan Veth' gegeven.Het Dordrechts Museum organiseert de eerste grote overzichtstentoonstelling over Jan Veth (1864-1925). Deze Dordtse schilder was een belangrijke figuur in de kunstwereld, portretteerde de intellectuele elite, en was tevens dichter en ook verbonden aan het kritische tijdschrift De Nieuwe Gids. Aanmelden kan via website www.vupapendrecht.nl. Entree bedraagt 18,50 euro.

zaterdag 8 april

Grote indoor boekenmarkt
10:00, Papendrecht, Rembrandtlaan 206. Op zaterdag 8 april en maandag 10 april organiseert Excelsior Papendrecht haar boekenmarkt in het verenigingsgebouw aan de Rembrandtlaan 206 in Papendrecht. De boekenmarkt is geopend van 10:00 uur tot 14:00 uur en biedt een divers aanbod aan boeken, LP's, CD's en DVD's. De entree is gratis en het verenigingsgebouw van Excelsior is gelegen aan de Rembrandtlaan 206 (ingang via schoolpleinzijde).

Verzamelbeurs in Landvast in Alblasserdam
11:00, Alblasserdam, Landvast. In Landvast aan de Haven 4 in Alblasserdam wordt op zaterdag 8 april van 11.00 tot 15.00 uur weer een verzamelbeurs gehouden.Op de gezellige algemene verzamelbeurzen kan men onder andere de volgende verzamelobjecten vinden: euro, gulden en wereldmunten en bankbiljetten, postzegels, eerste dag enveloppen, sigarenbandjes, pokémonkaartjes, speldjes, enzovoorts.Ook zijn er standhouders die inkopen en taxeren. Tevens wordt er een (Paas) verloting gehouden om de onkosten te dekken.Entree en parkeren gratis, ook is er catering aanwezig. De volgende beurs wordt gehouden op zaterdag 13 mei.

Passie-Paasconcert Les Chantres 'Prepare Ye The Way'
20:00, Papendrecht, Bethlehemkerke. Na het geweldige kerstconcert op 23 december 2022 kijkt Les Chantres uit naar een nieuw concert in de concertreeks 'Prepare Ye The Way'. Dit concert vindt plaats op zaterdag 8 april in de Bethlehemkerk in Papendrecht. Deze concertreeks is een zogenaamd drieluik met als overkoepelend thema 'Prepare Ye The Way'. Het tweede concert van deze concertreeks valt In de Passie-Paastijd. Aan dit concert zal de bekende solist Sharon Kips meewerken. De toegangskaarten zijn te reserveren via de website van het koor: www.leschantres.com. Toegang volwassenen is 15 euro, kinderen tot en met 12 jaar mogen voor 10 euro naar binnen.

Optreden Percossa
20:15, Theater De Willem, Papendrecht. Percossa verzorgt op zaterdag 8 april vanaf 20.15 uur een optreden in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. Een wervelwind aan muzikale stijlen, van slagwerkmuziek tot hilarisch objecttheater is wat bezoekers voor hun kiezen krijgen tijdens de nieuwste voorstelling van Percossa. Entree bedraagt 25 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zondag 9 april

Paasdiensten in Ichthuskerk
09:30/18:00, Alblasserdam, Ichthuskerk. Zondag 9 april is het Pasen. In de Ichthuskerk aan het Scheldeplein in Alblasserdam zijn er twee diensten waarvoor iedereen wordt uitgenodigd. De diensten beginnen om 09.30 uur en 18.00 uur. In de ochtenddienst is er aandacht voor kinderen en wordt er meegewerkt door een blazersgroep.

Paaspraise Jozua
20:00, Alblasserdam, Jozua. De evangelische gemeente Jozua uit Alblasserdam organiseert weer een Praiseavond met muzikale band en enthousiast koor. Meer informatie hierover elders op deze pagina.

maandag 10 april

Mega Snuffelmarkt
09:00, Gorinchem, Evenementenhal. In de Evenementenhal in Gorinchem wordt op maandag 10 april, Tweede Paasdag, een grote, gezellige snuffelmarkt gehouden. Maar liefst 550 kramen liggen vol met spullen uit grootmoeders tijd.. De markt duurt tot 16.30 uur. Entree is 5 euro voor volwassenen, kinderen onder geleide tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Parkeren is ook gratis. De evenementenhal is gelegen aan de Franklinweg 2 in Gorinchem. Meer info: www.vlooienmarkten.nl.

dinsdag 11 april

Familievoorstelling 'Na de regen' van Jeugdtheaterschool Papendrecht
19:00, Theater De Willem, Papendrecht. Jeugdtheaterschool Papendrecht verzorgt op dinsdag 11 april vanaf 19:00 uur de familievoorstelling 'Na de regen' in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht."Stop eens met de kletsen. Ga is recht op zitten. Hebben wij geen kapstok meer, of is dat onze nieuwe kapstok? Ruim je kamer op.... vandaag of morgen gooi ik alles weg." Wat kunnen volwassenen zeuren zeg. En altijd als ik net even druk met iets bezig ben. Ik wou, ik wou dat alle volwassenen weg waren. Het was echt niet de bedoeling. Je roept allemaal wel eens wat. Iets wat je eigenlijk niet meent. Het was opeens stil, niks geen gezeur, helemaal stil. Nou ja op de broertjes en zusjes na dan. En wie kookt er eigenlijk vanavond? Wie geeft me mijn huiswerk? Een wereld zonder volwassen is gewoon niet te doen!Entree bedraagt 2,50 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.