Alblasserdam verrast met winst bij Roda Boys

aalst • Alblasserdam verraste zaterdagmiddag met een 0-1 zege op promotiekandidaat Roda Boys/Bommelerwaard. Een welkome driepunter voor de Damdorpers.

“De eerste helft was er een met kansen over en weer, met een licht voordeel voor de thuisploeg”, aldus Alblasserdam-trainer Umut Takac. Goed verdedigend werk stond echter goals aan weerskanten in de weg.

In de tweede helft was het in eerste instantie Roda Boys dat het initiatief naar zich toetrok. Nadat de storm geluwd was, kroop Alblasserdam steeds meer uit haar schulp en de treffer in de 70e minuut 0-1 van Mustafa Erol was dan ook verdiend te noemen. Alblasserdam kon deze 0-1 voorsprong zonder al teveel moeite over de streep trekken.

Weer gaat het mis voor Drechtstreek

ottoland • Drechtstreek maakt de laatste weken een mindere periode door. Ook in Ottoland ging het mis. VVAC won verdiend met 3-1.

In een stevig duel noteerde Drechtstreek in de 43e minuut via Koen Lighaam de 0-1. Na de rust, mede gesteund door een stevige wind, was het vooral VVAC dat de klok sloeg. Vanuit een prima voorzet van Jurre den Besten, over rechts, was het de in de spits geposteerde Bart Koomans (Joran Houweling begon op de bank) die hoog boven de Drechtstreek-defensie uit torende en fraai koppend de gelijkmaker (1-1) wist te noteren. VVAC, dat vanaf dat moment geloofde in een goed resultaat, kon in de 70e minuut via dezelfde Bart Koomans op 2-1 komen. Drechtstreek, dat met een aantal wissels probeerde de bakens te verzetten, liep in de 72e minuut wederom tegen een tegengoal aan. Christiaan Leeuwis maakte gebruik van een zwak ingrijpen en noteerde de 3-1 eindstand.