• PKC won zaterdag met duidelijke cijfers.
• PKC won zaterdag met duidelijke cijfers. Foto: Richard van Hoek

PKC zet grote stap richting korfbalfinale na ruime zege op LDODK

Sport

PAPENDRECHT • De korfballers van PKC/Vertom hebben zaterdagavond een grote stap gezet richting de landelijke korfbalfinale. In eigen huis werd de eerste kruisfinale met ruime cijfers (35-21) gewonnen van LDODK.

Beide ploegen begonnen voorzichtig en aftastend aan de wedstrijd. LDODK moest het stellen zonder Marjolijn Kroon, normaal een vaste waarde in de Friese ploeg.

Tot 3-3 ging het gelijk op, maar PKC hield op dat moment al wel meer over in de rebound, waardoor de thuisploeg vaak kon herhalen. Twee doelpunten op rij van Sanne van der Werff maakten het eerste gaatje van twee (5-3).

Beide ploegen leverden veel strijd en er werden stevige duels uitgevochten. Maar er werd geen sprankelend korfbal gespeeld. Al voor rust kon PKC uitlopen naar een verschil van 5 punten, onder andere door vier goals van Zita Schröder. Ruststand was 15-11 voor PKC.

In de tweede helft kwam LDODK even terug, maar al snel nam PKC weer het initiatief. De Papendrechtse ploeg liep steeds verder uit. LDODK had geen schijn van kans meer op een positief resultaat. De eindstand was 35-21 voor de Papendrechters.

Topscorer bij de heren was Olav van Wijngaarden met 8 punten en bij de dames Brett Zuijdwegt met 7 doelpunten.

Komende zaterdag 8 april is de return in Gorredijk in Friesland. Als PKC die wint, gaan ze naar de landelijke korfbalfinale. Als LDODK wint komt er een beslissingswedstrijd op dinsdag 11 april in Papendrecht.