• Chanel koopt van haar verdiende geld weer nieuwe kralen.
• Chanel koopt van haar verdiende geld weer nieuwe kralen. Foto: Aangeleverd

Negenjarige onderneemster maakt sieraden op bestelling

Zakelijk

PAPENDRECHT • Chanel Le Nguyen uit Papendrecht is negen jaar en onderneemster. Op bestelling maakte ze al meer dan vijftig armbandjes. ‘Ik vind het jammer dat ik me nog niet kan inschrijven bij de Kamer van Koophandel.’

De moeder van Chanel heeft een nagelstudio. Op het Instagram-account van Chanvi Nailbar maakte zij een beetje reclame voor haar dochter. Zelf heeft Chanel op Instagram al meer dan tweehonderd volgers. “De meeste bestellingen krijg ik via Instagram”, vertelt Chanel. “Ik werk er ongeveer een uurtje per dag aan, als hobby, en ik vind het heel leuk om te doen. Ik maak ook oorbellen en kettingen. Mensen kunnen zelf kleurtjes kiezen. Ik maak ook armbandjes met een naam erop.”

Kralen gekregen
Ze startte in februari met haar bedrijfje. “Ik had kralen gekregen van een vriendin van mijn moeder. Toen dacht ik: als ik nou eens armbandjes ga verkopen. Klanten vinden ze heel mooi.”

Kamer van Koophandel
Enthousiast belde Chanel ook de Kamer van Koophandel om zich in te schrijven. “Maar dat kon nog niet, dat vind ik jammer. Het is omdat ik nog moet leren op school. Misschien later als ik groot ben. Ik wil ondernemer blijven. Met het geld koop ik nieuwe kralen om nog meer creaties te maken, zoals versieringen voor een telefoon.”