God bless you

Ineens zagen we het. Met grote zwarte letters op het verdeelkastje van Ziggo gekalkt: God bless you met een kruis erbij. Vanuit onze ramen aan de Cornelis Smitstraatkant kun je er niet langs kijken.Nou is er natuurlijk niets mis mee als je je door God gezegend mag weten, maar toch lijkt mij deze vorm van evangeliseren (als het althans zo bedoeld is) niet zo zinvol.In de eerste plaats beklad je spullen van anderen in de openbare ruimte en wordt het op die manier een rotzooi in ons dorp en in de tweede plaats vind ik deze overdreven manier om je eigen mening aan anderen op te dringen, irriterend. Het doet mij eerder aan vloeken denken, zoals de kreet “Jezus leeft” die nog altijd op het dak van een boerderij in Giessenburg staat. Deze activistische manier van zending bedrijven past ook niet bij ons.We wonen in de biblebelt en met name op zondag is dat duidelijk zichtbaar. Daar is helemaal niks mis mee. Er worden geen spullen van anderen beklad en niemand heeft er last van.Nu moet de gemeente (van ons belastinggeld) de rommel weer schoonmaken, want degene die het veroorzaakt heeft zal dit wel niet komen doen.

Leen Stout,
Plantageweg Alblasserdam


Eerste wandelgroep in de avond

papendrecht • Na een binnengekomen behoefte om in de avond te gaan wandelen gaat er vanaf maandag 3 april 2023 om 19.00 uur in Papendrecht een wandelgroep in de avond lopen. Vanaf winkelcentrum Westpolder (ingang aan de Jan Steenlaan) wordt er wekelijks een uurtje gewandeld. De eerste wandelingen zullen onder begeleiding staan van een professional.

De stuurgroep van het Vitaliteitsakkoord heeft de ambitie om van Papendrecht een wandelstad te maken. De gemeente geheel wandelgroep dekkend maken is hier een uitwerking van.

Dagelijks wandelen verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte in het bloed. Daarnaast verbetert het de conditie van hart en bloedvaten. Wie veel wandelt, vergroot het vermogen van de longen om zuurstof op te nemen. 

De avondwandelingen vanaf maandag 3 april starten om 19.00 uur bij de ingang winkelcentrum Westpolder (ingang Jan Steenlaan) en duren een uur. Na de wandeling is er de mogelijkheid tot het nuttigen van een kopje koffie of thee. Mensen die mee willen wandelen, kunnen een berichtje achterlaten bij John van der Sluis via info@lopendstilstaan.nl of 06-14442069. Gewoon naar De Westpolder komen om mee te wandelen, kan ook.