Hardinxveld-De Alblas
Hardinxveld-De Alblas Foto: Richard van Hoek

De Alblas verliest, spanning is terug

hardinxveld-giessendam • Hardinxveld heeft de spanning in de titelstrijd weer volledig teruggebracht door een 1-0 overwinning op koploper De Alblas. Een van richting veranderde vrije trap van Robin Peursem was genoeg voor de zege in een wedstrijd die met name in de tweede helft vaak stillag vanwege opstootjes.

Het tekende de belangen die bij de topper in 3D speelden. Het gat was vooraf vijf punten in het voordeel van De Alblas, dat zeer waarschijnlijk nog drie punten mag bijschrijven nadat de resterende acht minuten tegen Schoonhoven zijn uitgespeeld. Het stond op dat moment 1-3 voor De Alblas. Nummer twee Hardinxveld moest dan ook winnen om de titelrace spannend te houden, een missie waar men met het nodige fortuin in slaagde.

Een gelijkspel had de verhoudingen waarschijnlijk het beste weergegeven.