vrijdag 24 maart

Lezing over de James Webb telescoop
19:30, Papendrecht, Streeknatuurcentrum. Martijn van Gelder verzorgt op vrijdag 24 februari een lezing over de James Webb telescoop. Hij doet dat bij Sterrewacht Christiaan Huygens in het Streeknatuurcentrum aan de Matenaweg 1 in Papendrecht. Voor meer informatie: www.verenigingchristiaanhuygens.nl.

Joris Linssen en Caramba in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Joris Linssen en Caramba verzorgen op vrijdag 24 maart vanaf 20.15 uur de muzikale voorstelling Dichterbij in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. Bezoekers van het theater krijgen een avond pareltjes van Nederlandse streekartiesten voorgeschoteld, die vanuit de streektaal in het Nederlands zijn omgezet en in een Caramba-jasje gestoken. Entree bedraagt 20 euro. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 25 maart

Lentemarkt in Nieuw-Lekkerland
8:30, Nieuw-Lekkerland. De Lentemarkt van de hervormde gemeente Kinderdijk-Middelweg in Nieuw-Lekkerland is tot 15.30 uur op de vaste locatie bij de Rehobothkerk, ter hoogte van het winkelcentrum aan de Planetenlaan. In de tientallen kramen zijn allerlei tweedehands artikelen verkrijgbaar, maar ook eten en en drinken, waaronder pannenkoeken en oliebollen. Voor de jeugd zijn er heel de dag spellen te doen.

Stabat Mater in De Morgenster
15:30, Papendrecht, Morgensterkerk. Het Stabat Mater van Pergolesi wordt op zaterdag 25 maart om 15:30 uur uitgevoerd in een zaterdagmiddagconcert in De Morgenster aan de Muilwijckstraat in Papendrecht. Meer informatie elders op deze pagina.

Concert band Levenslied
20:00, Papendrecht, gebouw VBG. De band Levenslied verzorgt op 25 maart een concert onder de naam 'Levenslied, Unplugged & Friends' in het kerkgebouw van de Vrije Baptistengemeente aan de Poldermolen 7 in Papendrecht. De directe aanleiding voor het concert is het ondersteunen van de organisatie Compassion en de reis die Alblasserdammers Rosanne (16), Jesse (18), Lotte (19) samen met hun vader Frans op 10 mei zullen ondernemen naar Tanzania. Daar gaan ze, uiteraard op eigen kosten, projecten van Compassion bezoeken en een sportieve prestatie verrichten met als doel om de projecten en kinderen in dat land te sponsoren.Toegang is gratis. Aanvang is om 20:00 uur, inloop vanaf 19:00 uur.

Karin Bloemen en Cor Bakker in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Karin Bloemen en Cor Bakker zijn op zaterdag 25 maart vanaf 20.15 uur te zien en te horen in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. De voorstelling 'Waar waren we gebleven' is bezig aan zijn tweede seizoen (22/23). Entree bedraagt 29,50 euro. De voorstelling duurt 105 minuten een heeft geen pauze. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zondag 26 maart

Familievoorstelling Kikker is Verliefd in Theater De Willem
14:30, Papendrecht, Theater De Willem. De familievoorstelling Kikker is Verliefd wordt op zondag 26 maart vanaf 14:30 uur uitgevoerd in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. Na de voorstelling kun je Kikker en zijn vriendjes in de foyer van het theater ontmoeten en met hen op de foto gaan tijdens een uitgebreide meet & greet. Entree bedraagt 19,50 euro. De voorstelling duurt 60 minuten, heeft geen pauze en is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Choral Evensong in Elthetokerk in Alblasserdam
15:30, Alblasserdam, Elthetokerk. Op zondag 26 maart vanaf 15:30 uur zingt het Alblasserwaards Vocaal Ensemble in de Elthetokerk aan de Blokweerweg 22 te Alblasserdam een Choral Evensong. De liturgie van deze vesperdienst wordt samengesteld aan de hand van het kerkelijk jaar en het leesrooster van de Anglicaanse Kerk. De bijbellezingen, een gesproken gebed en een zegenbede worden gedaan door één of meer leden van de kerk.

dinsdag 28 maart

'De schoonheid van de lente'
20:00, Sliedrecht, Scheldelaan 1. In de bibliotheek van Sliedrecht houdt Henny van der Wilt, hovenier op kasteel Sypesteyn in Loosdrecht, voor Groei & Bloei Alblasserwaard een lezing over 'De schoonheid van de lente'. Entree niet-leden 2,50 euro.

woensdag 29 maart

'Hendrik Groen, opgewekt naar de eindstreep'
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht wordt op woensdag 29 maart vanaf 20.15 uur 'Hendrik Groen, opgewekt naar de eindstreep' uitgevoerd, met Beau Scheider in de hoofdrol. Voor de laatste keer komt de meest geliefde bejaarde van Nederland naar het theater. Voor deze voorstelling is een uitvoerige samenwerking aangegaan met Alzheimer Nederland. Deze samenwerking houdt onder andere in dat er gedurende de gehele tour gecollecteerd zal worden voor Alzheimer Nederland tijdens en/of rondom de voorstellingen.Entree bedraagt 33 euro. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.